Rick La Roche dubbelt skadad: ”Är inte med i programmet”

Gjort 18 operationer: ”Militär och rugby är en dålig kombination för knäna”

Under tävlingen skadar sig Rick La Roche i ”Robinson”.

Men vad tittarna inte får se är att han vrider knät redan på väg fram till pelaren.

– Allt gick åt helvete, säger han till Nöjesbladet.

I måndagens avsnitt av ”Robinson” får deltagarna veta att det blir en hopslagning av lagen. Men glädjen blir kortvarig.

Strax därpå berättar programledare Anders Öfvergård att tolv deltagare ska bli nio. Detta genom en tävling där de ska försöka balansera på en fot på en pelare så lång tid som möjligt. De tre som står kortast tid åker ut.

För Rick La Roche, 70, blir det dubbel olycka. Han är en av de första som trillar av pelaren och i fallet skadar han knät.

Men nu berättar han för Nöjesbladet att han skadade knät redan före tävlingen hade börjat.

– Det filmas i olika omgångar från olika vinklar. Så vi gick fram och tillbaka i djup sand och när vi skulle vända oss om och gå tillbaka för ytterligare en tagning så smäller det till i knät. Men det är inte med i programmet, säger han.

Tvingades vänta i över en timme

Knäproblemet gjorde det svårt för honom att genomföra tävlingen.

– Jag kunde inte byta ben som alla andra. När jag märkte att jag tappade balansen och försökte rätta till det gick allt åt helvete och knät vek igen när jag landade.

Eländet var inte slut där heller då Rick La Roche tvingades sitta vid sin påle och vänta in de andra deltagarna som fortfarande var kvar i tävlingen. Det tog över en timme.

– Under tiden smällde det mer och mer i knät, säger han.

Genomgått 18 knäoperationer

Även om knäskadan påverkade hans möjlighet att tävla vill Rick inte skylla ifrån sig.

– Jag vill inte skylla ett dugg på mina knän. Jag vill inte framstå som en person som säger att ”jag hade vunnit om det inte vore för mina dåliga knän”.

– Jag vill inte heller skylla på ”Robinson” för att jag skadade mig. Det är ett 70-årigt missbruk av kroppen. Redan innan programmet hade jag genomgått 18 knäoperationer. Militär och rugby är en dålig kombination för knäna, säger han med ett skratt.

Utöver Rick La Roche åkte även Lina Ohlsson och Jan Bonnevier ut ur tävlingen. Men de får precis som Pascal Mazza Ramsby möjligheten att komma tillbaka via ”Gränslandet”. Äventyret fortsätter alltså för dem.

”Robinson” sänds på TV4 och TV4 Play måndag till torsdag klockan 19:30 och på söndagar klockan 21:00.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN