Mat-Tinas ”eget” vin fanns redan i sortimentet

avJonna Säll

Publicerad:
Uppdaterad:

Mat-Tinas nya vin – en gammal historia

1 av 4
Tv-kocken Tina Nordström kanske behövs om kryp­kosten ska bli populär.

Mat-Tina ses leende och poserande på flaskan.

Nu visar det sig att hennes nya vin redan fanns på Systembolaget – med annan etikett.

– Det är samma vin, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.

På vinimportören Giertz hemsida skriver de att rödvinet ”Le Bistro” tagits fram tillsammans med tv-kocken Tina Nordström, 39.

Nu visar det sig att vinet redan fanns sedan tidigare, avslöjar Expressen, då med svenske konstnären Lennart Jirlows etikett.

– Det här är första gången mig veterligen som man har gjort så här, bytt etikett och att det sedan dyker upp en känd person på den nya etiketten, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget, till Nöjesbladet.

Inte involverad i tillverkningen

Enligt honom är det samma vin, med samma artikelnummer som tidigare. Enda skillnaden är att etiketten och årgången är ny.

Ni känner inte att ni lurar konsumenterna som kanske tror att vinet är helt nytt?

– Vi tycker inte det. Det har samma namn som tidigare och vi går inte ut med att det är ett nytt vin. Tanken är att det här ska bli första vinet i en serie som vi ska lansera tillsammans med Tina, säger Stefan Petersson, projektledare på Giertz som distribuerar vinet.

Trots att det står på Giertz hemsida att Tina Nordström tagit fram det egna vinet tillsammans med företaget var hon aldrig involverad i vintillverkningen.

Valde ut det

– Vi tog kontakt med henne. Och hon har valt ut det bland många olika viner som hon fått testa. Hon ville ha ett vin som skulle passa till många olika rätter, därför valde hon Le Bistro, säger Stefan Petersson,

Det var inte heller hon som tog första kontakten till ett samarbete.

– Nej, vi tog kontakt med henne, säger Stefan Petersson.

Hur mycket Tina Nordström tjänar på att sätta sitt ansikte och namn på den nya etiketten vill vinföretaget inte diskutera. 

– Jag vill inte diskutera detaljer, det är inget vi går ut med. Det är något mellan oss och Tina, säger Stefan Petersson.

Nöjesbladet har försökt att nå Tina Nordström för en kommentar men utan resultat.

Publicerad: