Kraschade i 150 km/t

NÖJE

Rednex-Annika körde in i stolpe efter ett uppträdande i Kosovo

I söndags kraschade Rednex-sångerskan Annika Ljungbergs bil rakt in i en lyktstolpe i 150 km/tim. Olyckan inträffade på vägen till hotellet från en spelning i Pristina, Kosovo.

- Jag kände att nu smäller det och var inställd på det värsta, säger Annika Ljungberg.

Foto: våldsam smäll Annika Ljungberg hade säkerhetsbälte vid kollisionen men hon chockades och hade under måndagen rygg- och nacksmärtor. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Rednex spelade i söndags på Kosovos motsvarighet till Melodifestivalen. Vad gruppen inte visste var att tillställningen bombhotats och att säkerhetspådraget därför var extremt. Direkt efter spelningen eskorterades bandet i bil med blåljus till hotellet.

- Bilen körde kanske 150 km/tim. Jag ser hur det kommer en taxi från höger och lägger sig framför oss. Det blir en jättekrock. Bilen klättrade bokstavligen upp efter järnstaketet med ena sidan så vi gick på två hjul. Sen slog vi in i en stolpe och in i den andra bilen, säger Annika Ljungberg.

Hade änglavakt

Men bandmedlemmarna hade änglavakt vid den svåra kollisionen och endast Annika behövde söka läkarvård.

- Jag fick åka till akutmottagningen. Där röntgade de mig och kollade allt som skulle kollas för att kunna konstatera att jag inte hade någon inre blödning eller något brutet i ryggen.

Trots smärtor i ryggen valde Annika Ljungberg att inte ta smärtstillande medicin eftersom hon ammar dottern Molly.

- Jag kände efteråt att "Tack gode Gud att min dotter inte var med på den här resan". Det var meningen att de skulle följa med till tv-studion men min man valde att vara kvar, säger Annika Ljungberg och fortsätter:

"Hade knäckt nacken"

- Det är jag mest tacksam för med facit i hand - att hon är välbehållen. Om hon hade varit med hade hon nog knäckt nacken för det var en sådan kick.

Rednex åker idag till Sladming i Österrike för att göra en förkortad spelning innan de reser hem i morgon.

Jorunn Amcoff