Bebislycka: Edward Blom pappa igen

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Edward Blom har blivit pappa för tredje gången.

Idag, onsdag, födde hustrun Gunilla en son som ännu inte fått något namn. 

– Mor och barn mår utmärkt. Vi är trötta men lyckliga. Han är en verklig liten personlighet, säger Edward till Nöjesbladet.

Gastronomen, kulturhistorikern och tv-profilen Edward Blom, 47, och hustrun Gunilla Kinn Blom, 46, har blivit föräldrar igen. Idag, onsdag, nedkom Gunilla med en pojke och på Instagram skriver hon om lyckan.

”Hud mot hud! Idag blev jag och @edwardblom trebarnsföräldrar. Allt har gått väl och alla i familjen mår prima. Det blev en liten pojke, och eftersom många frågar om namn: ja, vi har funderat (mycket) på namn, och nej, inget namn är spikat än”, skriver Gunilla följt av hashtaggarna #bbstockholmstories och #bbstockholm.

När Nöjesbladet når Edward tackar han så mycket för gratulationerna.

– Mor och barn mår utmärkt. Vi är trötta men lyckliga. Han är en verklig liten personlighet.

1 av 3

Det var i maj som det avslöjades att Edward och Gunilla väntade barn igen, något Hänt var först med att rapportera.

– Det känns jättefint. Vi har vetat det länge, det var när Finland firade sitt stora jubileum. Barnet kommer i slutet av juli, sa han i samma veva till Nöjesbladet och berättade också hur de planerade att dela på föräldraledigheten:

– Vi brukar köra hälften hälften hela tiden. Det blir fjärde året i rad vi kör på med det. Att bägge jobbar halvtid och bägge är föräldralediga halvtid. Jag hoppas att det ska funka nu också. Det är klart att det är fler folk som vill se mig på scenen än Gunilla på scenen så det är lite tufft ibland att få ihop ekonomin, det blir lite mer lönsamt om jag jobbar lite mer. Men egentligen tycker jag att man ska dela jämnt.

”Då är det skitjobbigt”

Edward njuter av att vara hemma med barnen, men erkänner att det kan vara lite kämpigt ibland.

– Jag tycker mycket om att vara med mina barn. Oftast, när de inte är skitjobbiga. Då är det skitjobbigt.

De har sedan tidigare sonen Melchior, 3, och dottern Wilhelmina, 1, som föddes så sent som i april förra året. 

Det kom som en total överraskning då Edward och Gunilla medvetet valde att hålla en lång profil med tanke på Gunillas höga ålder. 

– Det fanns ingen anledning att gå ut med det innan det var något, allt behöver inte ske i offentligheten. Nu när vi fått barn vill vi att alla vänner och bekanta känner till det och är glada.

ARTIKELN HANDLAR OM