Stockholm Pride 2018

Världsartisten om sin läggning: ”Inte accepterat av alla”

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

Big Freedia har jobbat med superstjärnor som Beyoncé och Drake.

Nu är hon i Stockholm för att skaka rumpa och slår samtidigt ett slag för allas rätt att älska vem de vill.

– Jag har fått slåss för mina rättigheter och för den jag är, säger hon till Nöjesbladet.

Lagom till Euro Prides officiella invigning så landar New Orleans-artisten Big Freedia i Stockholm för ett stopp på sin första Europaturné.

Hon är känd för att vara frontfigur inom det som kallas bounce. En underground musikstil som blivit populär och slagit över hela världen sedan Freedia förde in den i Boyoncés Grammy-vinnande ”Formation” och i Drakes megahit ”Nice for What”, där Big Freedia även är gästartist.

– Efter att ha jobbat med både Drake och Beyoncé har jag fått en mycket större publik. Jag är ett större namn i branschen nu och jag har fått högre status. Det visar sig förstås i plånboken också. Nu tjänar jag väldigt mycket mer pengar, säger Freedia.

”Det är en ständig kamp”

Hon kom också bra överens med de båda superstjärnorna under arbetet.

– Drake var fantastisk. De är fantastiska båda två. Unika personer, väldigt jordnära och kärleksfulla. Jag är så lycklig över att ha varit en del av dessa båda projekt.

Big Freedia är även en hbtq-ikon och en kämpe som alltid uppmanar publiken att älska vem de vill och vara den dom är.

– För mig var det väldigt enkelt att komma ut. När jag var tolv år berättade jag för min mamma att jag var gay. Men det visste hon förstås redan. Hon har alltid accepterat mig för den jag är och skyddat mig. Så det var en unik situation jämfört med många jag känner, säger hon och fortsätter.

– Men det är naturligtvis inte accepterat av alla. Jag har fått slåss för mina rättigheter och för den jag är. Och för rätten att leva och älska. Det är en ständig kamp. Och man kan tycka att Pride är ett jippo men Pride behövs, nu mer än någonsin.

Missar paraden

Har du något du vill säga till en ung kille eller tjej som precis står i begrepp att komma ut?

– Gör det bara. Var den du vill vara och var den du är. Bry dig inte om vad folk säger eller tycker. Du har bara ett liv, så lev det fullt ut.

Hur ska du fira Euro Pride här i Stockholm?

– Jag kör ett uppträdande på Trädgården på torsdagen och det kommer bli mycket energi. Jag är här för att skaka rumpa. Jag är lite ledsen att jag missar paraden på lördag för då har jag redan flugit vidare till nästa stad på Europaturnén. Så torsdagskvällen är min enda chans att få skina i regnbågens alla färger.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

20 stolta år med Pride i Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm Pride 2018

Pride

Beyoncé Knowles

Drake