Leif GW Persson stänger dörren till ”Efterlyst”

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Leif GW Persson.

avJakob Meijer

NÖJE

Hasse Aro gör comeback på TV3 med ”Efterlyst”.

Tidigare parhästen Leif GW Persson uppskattar konkurrensen.

Samtidigt stänger han dörren helt till att göra Aro sällskap.

– Jag är färdig med den biten, säger han till Nöjesbladet.

I våras blev det klart att Hasse Aro lämnar TV4 och återvänder till TV3. Beskedet kom kort efter att tidigare ”Efterlyst”-kollegan Leif GW Persson precis blivit klar för TV4.

Så i stället för en återförening blir de två konkurrenter när nu Hasse Aro dammar av klassikern ”Efterlyst”, som senast sändes 2016.

Leif GW Persson är i höst aktuell på TV4 med ett nytt programformat med fokus på aktuella kriminalfall.

Hasse Aro sa tidigare till Nöjesbladet att han inte är orolig för konkurrensen, vilket inte heller kriminologen verkar vara. Tvärtom – han välkomnar den och hyllar samtidigt kollegan Aro.

– Programmen ligger inte mot varandra, utan vi ligger på olika dagar. Det är två helt olika programupplägg. Och jag är stor vän av ”Efterlyst”. Jag jobbade där i tolv år, så jag tycker det är trevligt att Hasse Aro har tagit sig an det programmet igen. När han slutade gick det ju rakt ner i källaren, för att ta det med få ord, säger Leif GW Persson och fortsätter:

– Jag gillar konkurrens, sen får vi se vem som plockar hem tittarna.

Beskedet om ”Efterlyst”

När det tidigare i år blev klart att ”Efterlyst” gör comeback var inte Leif GW Persson främmande för idén om att det kunde bli ett gästinhopp. Nu är han dock mer bestämd vad gäller den saken.

– Nej, jag är färdig med den biten och Hasse klarar sig så bra ändå. Jag är inte det minsta orolig för honom. Jag trivs bra med det här nya.

Det blir mycket Leif GW Persson i tv-tablån i höst. Utöver ett eget tv-program på TV4 har även filmatiseringen av Perssons bok ”Det som göms i snö”, med Robert Gustafsson i huvudrollen”, premiär den 21 augusti på Kanal 5.

Leif GW Persson har hittills fått se fyra avsnitt av serien. Och han är nöjd.

– Det är inte alltid man är nöjd ska du veta. Men nu var jag det, faktiskt, säger han.

– Den är väldigt välspelad. Och Robert Gustafsson är fenomenal i huvudrollen. Jag tycker den skiljer ut sig i det avseendet.

Här är GW:s mest minnesvärda citat 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM