Så reagerar kändisarna efter valrysaren

Svenska stjärnor om valresultatet

Valet blev en rysare och resultatet rör upp känslor bland kändisarna.
– Vad fan ska man säga? Det är skrämmande tider. Det är förjävligt, säger Kjell Bergqvist till Nöjesbladet.

Jonas Hallberg, 47, stylist:

Jonas Hallberg.
Jonas Hallberg.

– Jag förstår inte vad svenska folket håller på med. Och Stefan Löfven måste avgå. Jag tycker att han har gjort ett uruselt jobb som statsminister de här åren. Händer något i Sverige så sticker han huvudet i sanden. Han är som en stor struts. Han måste ta sitt pick och pack och gå tillbaka till svetsen. Däremot någon som jag är imponerad av så är det Ebba Busch Thor, även om jag inte röstade på henne.

Malin Berghagen, 52, tv-profil:

– När det gäller valet så är jag mest orolig när jag tänker på att två av mina barn är 25 procent från Ghana. I min värld där jag lever bland gaypersoner och folk i alla färger och nyanser så är det klart att det här med SD är obehagligt. Det blir ett orosmoment.

– Jag märker ett stort engagemang för valet bland mina barn och det tycker jag känns bra. Att ungdomar engagerar sig. En dag kommer barnen växa upp och då kommer de ställa oss mot väggen och fråga hur vi tänkte, när det gäller miljö, när det gäller invandrarpolitik och så vidare. De är så medvetna och pålästa. Den generationen som kommer upp nu kommer bli tuffa.


Tony Irving, 52, tv-profil:

Tony Irving.
Tony Irving.

– Just nu ser jag en himla röra framför mig. Jag är glad att Centern som jag röstat på går upp. Frågan är vem som kommer att stå rakryggad efter valet. För SD blir som ett tredje block med stort inflytande och många partier har gått till val och sagt att de aldrig kommer att samarbeta med SD. Kommer de att vara rakryggade eller ge sig för att få makten?

– Jag vill ha ett regeringsskifte. Jag vill att det här rödgröna ska bytas ut. För jag tycker de har gjort så dåligt jobb.

– Jag känner framtidshopp för det ser ut som det kommer något nytt.

– Min oro nu är det dramatiska uppsvinget för SD eftersom nästan 20 procent av Sveriges befolkning är missnöjda. Hur ska vi lösa det här de kommande fyra åren?

Lisa Nilsson, 48, artist:

– Jag är mer intresserad av att ta reda på varför det tycks som det gör. Jag tror inte att en så stor procent av svenskarna helt plötsligt blivit elaka och tappat empatin. Det kan inte vara så. Jag ser det så att man har tappat bort en massa människors behov. Vi måste försöka kartlägga var det har sin källa, det här behovet av ett SD-parti.

– Det är viktigt att vi får en regering här i slutändan som fångar upp det här nu och inte är så ängsliga för att adressera att de här starka känslorna och problemen finns.

Kjell Bergqvist, 65, skådespelare:

– Det är ju skrämmande men än så länge är humöret uppe. Vad fan ska man säga? Det är skrämmande tider. Det är förjävligt, men vi måste välja att se att det än så länge är 80 procent som inte vill ha SD. Man får se det får det hållet.

– Det ser inte så ljust ut nu. Men de flesta av oss kan nog tänka i banorna att 80 procent inte sympatiserar med SD och sedan kämpa vidare.

– Just nu vet man ju inte vad man ska tro. Man pendlar mellan hopp och förtvivlan.

Publisert:

LÄS VIDARE