Björn ger ut jul-dvd

NÖJE

Nöjesliv avslöjar: Succékomikern tar hjälp av Gustafsson den äldre

1 av 3 | Foto: Björn i Melodifestivalen och ”Parlamentet”.

Nu börjar miljonerna rulla för Björn Gustafsson, 22.

Succékomikern släpper en humor-dvd från sitt hysteriska genombrottsår.

Till sin hjälp har han Gustafsson – den äldre.

Time outen är över för Björn Gustafsson.

I dag gör den folkkäre komikern efterlängtad scencomeback. Men återtåget in i det svenska folkets hjärtan stannar inte där, på scenen.

Aftonbladet kan i dag avslöja att arbetet med en Björn Gustafsson-dvd pågår för fullt. Och det verkar som att produktionsbolaget Pan Vision har lyckats med det som SVT försökte få till hela sommaren – ett samarbete mellan Björn Gustafsson och Robert Gustafsson, 43.

”Eventuellt regissera”

– Många är inblandade. Jag ska eventuellt regissera inslag, berättar Robert Gustafsson.

Lagom till jul finns dvd:n i handeln – och lanseringsansvariga räknar kallt med att skivan blir vinterns storsäljare. Något som innebär ett rejält klirr i kassan för produktionsbolaget – och för den unge komikern själv.

– Säljer man en dvd till fullpris drar den in ett par miljoner, säger Mattias Jacobsson, produktchef hos utgivaren Pan Vision.

– Vi har gjort en ganska bra deal med Pan Vision, bekräftar Björn Gustafssons manager, My Ströbaek utan att vilja ge ytterligare detaljer.

Företagets största kassako i dvd-hyllan har hittills varit just Robert Gustafsson, vars humorsatsningar har sålt i hundratusentals exemplar.

”Vinsten kan bli stor”

– Det svårt att säga hur stor vinsten blir. Jag har haft fyra-fem titlar som sålt i 100 000 till 170 000 ex per titel och då kan vinsten bli stor, säger Robert Gustafsson.

– Vi hoppas på ungefär samma försäljningsnivå, jag tror att Björn är lika populär som Robert, säger Camilla Sternving, ansvarig för lanseringen.

Man tittar just nu på huruvida Björns genombrott i Melodifestivalen kan inkluderas.

– Det blir lite specialskrivet, nyinspelat, livematerial och saker som man inte har sett tidigare, säger My Ströbaek.