Lance Bass pojkvän: Jag blev sexuellt utnyttjad

NÖJE

Pojkbandsstjärnans kille talar ut om övergreppen i militären

Foto: Öppna och stolta Reichen Lehmkuhl och pojkvännen Lance Bass.

Reichen Lehmkuhl, 32, jobbade som kapten i det amerikanska flygvapnet innan han blev dokusåpakändis och pojkvän till N'Sync-sångaren Lance Bass.

Men livet i uniform var knappast någon dans på rosor.

– Jag blev sexuellt utnyttjad, berättar han för ABC News.

Redan som liten pojke drömde Reichen Lehmkuhl om att få jobba inom flygvapnet. Problemet var att han är homosexuell. Och i militären var han tvungen att hålla det hemligt.

– Det fanns definitivt en institutionaliserad acceptans av att folk var homofobiska och drog bögskämt och gjorde homofobiska uttalanden. Extremt elaka homofobiska uttalanden på gränsen till "döda alla homosexuella”.

”De tog av mig alla kläder”

Trots hemlighetsmakeriet växte spekulationerna om Lehmkuhls sexualitet. En natt utsattes han för ett sexuellt övergrepp av några kollegor.

– En påse sattes över mitt huvud. De tog av mig alla kläder. Jag tvingades utföra sexuella handlingar med två andra manliga kadetter.

Lehmkuhl drabbades av självmordstankar efter övergreppet. Han var deprimerad och kunde inte prata med någon om det som hänt. Så han höll tyst.

”Jag är väldigt stolt över Lance”

För fem år sedan lämnade han flygvapnet och började jobba som modell och skådespelare. Han vann sedan en miljon dollar i dokusåpan ”The Amazing Race" och blev ihop med Lance Bass.

I somras kom pojkbandsstjärnan ut ur garderoben, sedan kändisbloggare och skvallertidningar mer eller mindre öppet antytt att hans förhållande med Lehmkuhl var mer än vänskapligt. Stödet han fick var massivt, särskilt från kollegor som tidigare N'Sync-stjärnan Justin Timberlake.

– Jag är väldigt stolt över Lance, säger Reichen Lehmkuhl.

I boken ”Here's What We'll Say: Growing Up, Coming Out, and the U.S. Air Force Academy” berättar han om sina erfarenheter av att vara homosexuell i det amerikanska flygvapnet. Han säger att han genom att berätta om övergreppet hoppas få militären att ändra sin syn på homosexuella.

Tidigare artiklar:

Sandra Wejbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!