William Shatner rasar mot Facebook – spred falska nyheter om stjärnans död

”Jag planerar inte att dö så fortsätt snälla blockera den typen av reklam”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Skådespelaren William Shatner lever i allra högsta grad.

Men på Facebook fanns en annons som påstod det motsatta.

”Jag planerar inte att dö så fortsätt snälla blockera den typen av reklam”, twittrar en chockad William Shatner.

William Shatner trodde inte sina ögon när ett fan påpekade på Twitter att han har avlidit.

Skådespelaren, som fyller 87 på torsdag, är inte alls död. Nu slår han tillbaka mot Facebook, som har spridit felaktiga uppgifter om hans bortgång.

Han upptäckte den grova tabben efter att en person twittrat en skärmdump på en artikellänk till Avocet Retail Sales, som påstår att stjärnan hittats död.

”William Shatner, jag tänkte att du kanske vill veta att du är död”, skriver personen till bilden, som ser ut som ett sponsrat inlägg i personens Messenger-app på Facebook.

”Vad är grejen med att ni tillåter det här?”

William Shatner krävde genast Facebook på svar.

”Hej Facebook, är inte det här er messenger-app? Vad är grejen med att ni tillåter den här Avocet Retail Sales reklam få passera? Trodde ni gjorde något ÅT sådant?”, skriver han på Twitter.

Facebook, som redan är i blåsväder efter avslöjandet att företaget Cambridge Analytica fått tillgång till personlig information om 50 miljoner Facebook-användare och bland annat använt uppgifterna i Donald Trumps presidentvalskampanj, agerade.

Timmar senare fick han ett personligt svar från Facebooks produktchef Rob Leathern, som informerade Shatner att annonsen tagits bort.

”Tack”, svarade William Shatner.

”Jag planerar inte att dö, så forsätt blockera den typen av annonser.”

William Shatner är en kanadensisk-amerikansk skådespelare, författare och artist. Han är mest känd för sin roll som kommendör James T. Kirk i tv-serien och filmserien ”Star Trek”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Star Trek

Film