Trez mamma upprörd efter ”GW:s mord”: Sensationslystnad

GW instämmer: Inte värre än att lägga ner den där jävla serien

I säsongspremiären av ”GW:s mord” avhandlades Peter Mangs blodsvåg i Malmö.

I avsnittet skildrades mordet på Trez West Persson på ett alldeles för ingående och dramatiserat sätt, enligt mamman.

– De blodiga bilderna är bara sensationslystnad, säger Jeanette West.

Serieskytten Peter Mangs har dömts till livstids fängelse för dåden i Malmö under 2000-talets andra hälft.

I det första avsnittet för säsongen av ”GW:s mord”, på TV4 i går kväll, gick den välkände kriminologen Leif GW Persson igenom fallet på bästa sändningstid.

Via en bekant fick Jeanette West – vars dotter Trez West Persson sköts ihjäl av Mangs – tidigare under gårdagen höra att programmet skulle sändas.

– Jag vet inte varför de inte kontaktat oss men jag anser att det är det minsta man kan göra, säger Jeanette West.

Mamman: ”Förstår inte hur man kan skildra det så”

I programmet återskapas mordet i en dramatisk tappning med hjälp av skådespelare som ska föreställa Peter Mangs, Trez West Persson och den manlige vännen som befann sig i samma bil som West Persson och som skadades.

– Jag förstår inte hur man kan skildra det så, med massa blod som skvätter omkring. Det är så fruktansvärt. Det är ingen film, det är verklighet. De blodiga bilderna är bara sensationslystnad, säger hon.

Hon har även invändningar mot detaljer i programmet, som att fel antal skott avlossas i programmet och att man uttalar Trez förnamn fel.

– För mig är det viktigt att detaljerna stämmer i stället för att bara frossa i någons sorg. För oss finns ju Trez fortfarande, säger hon.

Leif GW Persson poängterar att han inte är den som fattar de beslut som väckte så starka reaktioner hos mamman till Trez West Persson.

Men det betyder inte att han inte har någon åsikt i frågan.

Om att ingen på TV4 tog kontakt med anhöriga inför avsnittet kommenterar GW:

– Mina sympatier är helt och hållet på mammans sida. Sånt får inte ske. Det är bra jävla slarvigt av dem för att tala i klarspråk. Det är en kraftig miss och det ska jag ta itu med men det är andra än jag som ska se till att sköta den saken, säger GW Persson.

Han har även förståelse för mammans reaktion på den dramatiserade skildringen av mordet.

– Jag har varit på dem tidigare och sagt att vi kan väl vara återhållsamma med saker vi inte vet fullt ut. När folk blir skjutna ser det inte ut som i Tarantinos filmer men många i bildsättningsbranschen verkar föredra det, säger Leif GW Persson.

”Inte värre än att man lägger ner den där jävla serien”

Han fortsätter:

– Det är mycket viktigt att man inte utsätter anhöriga för onödig plåga. Det ska inte behöva ske, säger han.

Leif GW Persson uppger att han tänker framföra sin kritik även till produktionen av ”GW:s mord”.

– Det kan du ge dig på och de lär inte missa det när du har skrivit. Det var en liknande historia förra omgången och jag sa även då att jag inte tyckte om det. Kan man inte rätta sig efter det är det inte värre än att man lägger ner den där jävla serien. Men det får vi ta med dem och jag ska göra det så fort jag kommer tillbaka till Stockholm, säger Leif GW Persson.

”Jag sköt och tömde hela magasinet”
Publisert:

LÄS VIDARE