Netflix stänger ner ”Stranger things”-bar

Skrev brev till barägarna: ”Vi har ingen deal med er”

Foto: Supplied by LMK / Landmark Media Ltd
”Stranger things” har inspirerat till en bar i Chicago.
NÖJE

Chicagoborna är lyriska över baren med ”Stranger things”-tema.

Det är inte Netflix som nu bett baren stänga ner via ett fyndigt brev.

– Om jag inte bor i the Upside down så tror jag inte att vi gjort en överenskommelse med er om den här baren, står det i brevet, enligt DNA Info.

I Chicago finns en pop-up bar med ”Stranger things”-tema. Baren har fått namnet ”The upside down”, efter det parallella universumet i den populära tv-serien. I taket finns möbler uppsatta och en av väggarna är dekorerad med en ljusslinga och ett stort alfabet. De serverar bland annat drinken ”Eleven’s Eggos”.

Enligt lokalsajten DNA Info är baren otroligt populär och det är ofta kö utanför. Men alla är inte lika glada över barens existens. Netflix har nu skickat ett brev till baren och bett dem stänga ner. Dock har brevskrivaren ansträngt sig lite extra och formulerat sig med endast referenser till serien. Brevet inleds med frasen:

”Min walkie-talkie är trasig så jag fick skriva den här brevet istället”.

Netflix ber baren stänga

Sedan hyllar Netflix det faktum att barskaparna är stora fans.

”Jag älskar hur mycket ni älskar serien. (Vänta bara tills ni ser säsong 2!). Men om jag inte bor i the Upside down så tror jag inte att vi gjort en överenskommelse med er om den här baren”.

Barägarna blir därefter ombedda att stänga ner baren.

”Ni är uppenbarligen kreativa typer så jag är säker på att ni förstår att det är viktigt för oss att ha åsikter kring hur våra fans möter de världar vi bygger”.

I ett mejl till DNA Info skriver Jared Saul, manager på baren, att de inte är upprörda på Netflix även om det hade varit kul att förlänga barens existens.

ARTIKELN HANDLAR OM