Kanye West stäms av före detta anställd

TT

Publicerad 2023-09-14

Kanye West stäms av en person som ska ha arbetat åt stjärnan. Arkivbild.

Kanye West stäms av en man som har varit anställd hos rapparen och säger sig ha blivit tvingad att jobba under farliga förhållanden. Sky News skriver att den före detta anställde stämmer West på 1 miljon dollar, motsvarande cirka 11 miljoner kronor.

Mannen ska ha arbetat som ett slags kombinerad projektledare, säkerhetsvakt och vaktmästare i Kanye Wests bostad i Malibu i Kalifornien. Han menar att världsstjärnan är skyldig honom pengar för lön som han aldrig fick utbetald – och för utebliven inkomst.

Enligt stämningsansökan ska Kanye West ha instruerat sina anställda att ta bort alla fönster och stänga av elektriciteten i fastigheten eftersom han ville ”använda huset som skyddsrum”. Den anställde mannen ska ha blivit lovad en sängplats under tiden som renoveringen pågick, men i stället fått sova på golvet inne i huset.

Mannen anställdes av Kanye West i september 2021 och hade i uppdrag att övervaka renoveringen av fastigheten, som blåstes ut totalt på all fast inredning efter att West köpte huset för motsvarande över 600 miljoner kronor.

ANNONS