Pernillas hyllningen till Lasse Berghagen i ”Allsång på Skansen”

”Det var mycket känslor, men det var ett fint minnesprogram”

Uppdaterad 2024-07-10 | Publicerad 2024-07-09

Tisdag mitt i sommaren betyder bara en sak: ”Allsång på Skansen”.

Under kvällen intog bland annat Medina, Jill Johnson och Tommy Nilsson Sollidenscenen. Men den stora snackisen blev såklart hyllningen till Lasse Berghagen.

– Det blev som en landssorg, säger Pernilla Wahlgren om kollegans död förra året.

Kvällens ”Allsång på Skansen” bjöd på en blandning av nyare artister och välkända ansikten på rutinerade besökare av Sollidenscenen.

Men kvällens präglades till stor del av en sak: hyllningen till Lasse Berghagen.

– Det var mycket känslor, men det var ett fint minnesprogram för Lasse, men också väldigt mycket glädje, fest och party också. Det kändes som det var fint det vi gjorde till Lasse, säger programledaren Pernilla Wahlgren, 56, till Aftonbladet efter sändningen.

Pernilla Wahlgren

Familjen på plats

Från 1994 till 2003 var Lasse Berghagen det självklara ansiktet utåt för ”Allsång på Skansen”. Den 19 oktober förra året dog han efter en tids sjukdom, 78 år gammal.

I kvällens avsnitt av det folkkära programmet hyllades han för sina bidrag genom allsångens historia.

Med familjen i publiken bjöd Pernilla Wahlgren med gäster på en 10 minuter lång hitkavalkad med låtar från Lasse Berghagens musikskatt.

Eva och Maria Berghagen bakom Malin Berghagen och hennes son Christopher Taylor.

Wahlgren öppnade hyllningen med ”Teddybjörnen Fredriksson”, med den riktiga teddybjörnen i fråga med på scenen. Dagen till ära hade hon fått låna den av Lasse Berghagens dotter, Malin Berghagen, 58, som satt i publiken tillsammans med flera medlemmar ur familjen.

Hyllningen fortsatte med ”Du är för alltid en del utav mig”, ”Hålligång i skogen”, ”Min kärlekssång till dig” och ”Sträck ut din hand”. Artisten Tommy Nilsson sjöng ”Ding dong” och ”En kväll i juni” med publiken.

Tommy Nilsson

Premiärkorv för Pernilla: ”Det kändes härligt”

Även Lasse Berghagens fru, Eva Berghagen, var på plats i publikhavet tillsammans med dottern Maria Berghagen. När hennes man ledde programmet startade Eva Berghagen en relativt okänd tradition som lever vidare än i dag.

Efter programmet är slut äter de medverkande korv tillsammans bakom scenen.

– Jag åt min första idag, jag har inte hunnit det de andra kvällarna. Jag premiäråt när Eva Berghagen var här, det känns härligt, säger Pernilla Wahlgren till Aftonbladet.

Pernilla Wahlgren berättar att Lasse Berghagen alltid funnits med i hennes liv. Från att sitta vara en idolbild på hennes vägg, till att bli en kollega i flera sammanhang.

Pernilla Wahlgren hyllade Lasse Berghagen.

”Jag blev själv rörd”

Sändningen blev emotionellt laddad för henne. Hon var märkbart rörd och den uppmärksamma tittaren kunde höra hur rösten skar sig hos programledaren när hon pratade om allsångslegendaren Berghagen.

– Jag blev tagen och hade lite svårt att sjunga för jag blev själv rörd. Hans musik och personlighet har betytt så mycket för oss.

Hon berättar även att det var under Lasse Berghagens tid på Skansen som hon själv började intressera sig för programmet.

– Han har betytt jättemycket, säger hon.

I tv-sändningen satte programledaren ord på sina känslor:

– Han lämnade ett oerhört stort tomrum efter sig, och det blev som en landssorg. Men det som är så fint är att Lasses minne, och Lasses musik lever för alltid kvar.

Lasse Berghagen

Hyllningen: ”Äntligen en ersättare”

I Aftonbladets chatt under det tredje allsångsprogrammet kommer många hyllningar om både programledaren och Lasse Berghagen.

”Underbart man blir så glad, men så klart saknaden är enorm efter Lasse”, skriver signaturen ”Stefan”.

”Lasse Berghagen i våra hjärtan för alltid” skriver Annica,

”Gillar Pernilla som allsångsledare. Mycket humor och så duktig. Äntligen en ersättare för Lasse Berghagen”, skriver ”Viktoria” i chatten.

Denna chatt är stängd.

 • Ebbe Jonsson
  9 juli21.18

  Tack för att ni varit med mig under kvällen. På återseende alla allsångs-älskare!

 • 9 juli21.17

  Underbart man blir så glad, men så klart saknaden är enorm efter Lasse

  Stefan
 • 9 juli21.17

  Jättefin hyllning till Lasse.

  Pernilla gör en superbra insats

  charlotteottosson
 • 9 juli21.17

  Lasse Berghagen. Vilken artist med texter som berättar saknar dig mycket. 👨‍🦳

  torgnyjonsson41
 • 9 juli21.17

  Saknade fina ❤️Som en blänkande silvertråd❤️. Fin hyllning. Tårarna trillade

  mama11

ANNONS