Bingo Rimér: ”Jag var gränslös”

Ställer nu ut tavlor från 1995–2005

1 av 2 | Foto: Magnus Liam Karlsson
Bingo Rimér.
NÖJE

Idag lever Bingo Rimér ett liv där dagishämtning, träning och familjemiddagar står på schemat.

Samtidigt är han aktuell med en fotoutställning från sina vildare dagar.

– Jag kan stå för alla mina bilder men jag är verkligen en annan person nu, säger han till Nöjesbladet.

Bingo Rimér har fotograferat allt från politiker till rappare och modeller. Nu ställer han ut bilder han tagit mellan åren 1995–2005.

– Jag har fått lite perspektiv på bilderna själv. Det är ju på gränsen till lite smått komiskt för ena dagen har man stått och fotograferat en finansminister och dagen därpå har man åkt för att fotografera Hannah Graaf. Det har ju varit ett sånt brett spektra av människor, säger han till Nöjesbladet.

Utställningen öppnar för allmänheten under lördagen. Men redan under fredagen hade Bingo invigningsfest.

– Det spårade ur ganska rejält. Jag hade införskaffat sådana enorma mängder alkohol så jag tänkte att det som blir över kan jag ju ha på en vernissage till eller ta ut på landet. Men så blev det inte.

”Enorm kontrast”

Bingo konstaterar också att han i dag lever ett väldigt annorlunda liv jämfört med när bilderna i utställningen togs. I dag är han pappa och har ett tight schema för att hinna träna och umgås med familjen.

– Det är en enorm kontrast och nu känner jag att jag kan distansera mig lite från allt det galna och göra den här utställningen. Det är inte å att jag ångrar något. Jag kan stå för alla mina bilder men jag är verkligen en annan person nu. Jag var så otroligt gränslös när jag tänker tillbaka, säger han.

Fotoutställningen pågår mellan den 25–17 april på Partout Galleri i Stockholm.

1 av 3 | Foto: Bingo Rimér
Håkan Hellström.
ARTIKELN HANDLAR OM