Så laddar ”Let’s dance”-deltagarna inför nya upplägget

”Vi får se om vi pallar”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Magnus Sandberg
Johannes Brost.

”Let’s dance”-deltagarna står inför en helt ny utmaning.

En tävling på torsdag – och ytterligare en på fredag.

– Det blir en grymt spännande utmaning med extremt mycket jobb för alla. Vi får se om vi pallar, säger Jesper Blomqvist.

TV4 valde att ställa in fredagens ”Let’s dance” på grund av den misstänkta terrorattacken i Stockholm.

Den redan inplanerade påskspecialen, med en extra dansshow på torsdagen följt av det vanliga tävlingsmomentet på fredagen, möblerades om.

I stället åker nu ett par ut redan på torsdagen – och ytterligare ett på fredagen.

– Det är bara att sätta tänderna i det, säger Johannes Brost.

– Det är en grymt, spännande utmaning och självklart blir det extremt mycket jobb för alla, och hårt jobb. Vi får se om vi pallar, säger Jesper Blomqvist.

Ellen Bergström känner sig dock lugn inför veckans dubbla tävlingsmoment.

– Det är inte själva röstningsmomentet jag är nervös över, utan det är livesändningen över lag som får min nervositet. Någon skulle ju ändå ha åkt ut i fredags så egentligen är det ingen skillnad på det sättet.

Dansar upp till sex timmar om dagen

”Let’s dance”-deltagarna ligger nu i hårdträning inför dansshowerna. När Nöjesbladet når Johannes Brost har han precis kommit hem från fem timmars dansande och Jesper Blomqvist befinner sig i lokalen.

– Det var nästan fem timmars dans i dag, men i morgon är det nog bara fyra timmar, tror jag. Och så kamerarep på onsdag, så det är lite att stå i. Men vi har faktiskt i dag satt bägge danserna. Det är lättare att lära sig stegen nu, vänster, klack, spark, bam, klart!, säger Johannes Brost.

– Det har varit hårt jobb, redan på lördagen började vi med säker fem eller sex timmars dans om dagen. Det märks att alla är lite halvtrötta och blir lättare irriterade än vanligt, säger Jesper Blomqvist.

”Helt rätt beslut”

Men att TV4 valde att ställa in fredagens program har alla full förståelse för.

– Det fanns folk som skrev och kommenterade att vi borde dansa ändå. Men vi är ju bara människor. Alla var skärrade och är det fortfarande. Det hade inte gått att dansa. Det är lite tungt att det är dubbla föreställningar just den här veckan. Det har tagit hårdare på mig än vad jag trodde. Jag tänker dagligen på de anhöriga, säger Ellen Bergström.

– Jag uppskattar enormt att de ställde in med tanke på vad som hände. Det är klart vi behöver glädjas under sådan här stunder också. Men det är svårt att dra till med en tävling då. Jag tyckte det var stort av TV4 att stoppa det, säger Anders Öfvergård.

– Det var helt rätt beslut. Det kändes helt naturligt från alla aspekter. Självklart måste man fortsätta leva sina liv, men jag tyckte att den dagen fick alla sörja. Och så får vi komma tillbaka nu i stället, säger Jesper Blomqvist.

”Let’s dance” sänds skärtorsdag och långfredag kl 20.

Publicerad: