Johnny Depp kan anklagas för mened

1 av 4 | Foto: Joel Ryan / AP TT NYHETSBYRÅN
NÖJE

Det är deppiga tider för Depp.

Stjärnan kan ha gjort sig skyldig till mened i Australien, enligt landets vice premiärminister Barnaby Joyce.

Dokument ska visa att han pressade en av sina anställda att ta på sig skulden för att ha tagit in hundarna Pistol och Boo olovligt i landet.

Det var 2015 som Johnny Depp, 54, och hans dåvarande hustru skådespelaren Amber Heard, 31, olovligt förde in hundarna Pistol och Boo i Australien.

Heard erkände att hon visat upp falska inresedokument för hundarna och fick betala böter. Stjärnparets advokater hävdade då att det var ett missförstånd och en video där paret ber om ursäkt spelades upp i rätten.

I juridiska handlingar som nu lämnats in i ett separat fall mellan skådespelaren och hans tidigare manager TMG, står det att Depp var ”fullt medveten” om att han bröt mot australisk lag, rapporterar People.

Hotar att ta upp fallet på nytt

Tidningen hävdar att dokumenten visar att han pressade en av sina anställda till att ta på sig skulden.

Australiens vice premiärminister Barnaby Joyce skapade för två år sedan rubriker när han hotade att avliva hundarna om de inte ”stack tillbaka till USA”. Nu fortsätter han slänga hotelser på stjärnan.

Joyce säger nu att om de nya uppgifterna stämmer, om att Depp ljugit och medvetet bröt mot Australiens lag, ”så finns det ett ord för det och det är mened”.

– Jag kanske ska titta på det här fallet igen, säger han i en intervju med den australiska tv-kanalen ABC.

ARTIKELN HANDLAR OM