Känd artist överklagar misshandelsdom

avLinn Elmervik

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Artisten överklagar vaktens dom.

En vakt fälldes för att ha misshandlat en känd artist i arresten.

Nu överklagar artisten domen till Högsta domstolen.

Hon vill att vakten får ett längre fängelsestraff.

Den kända artisten skulle släppas från en arrest i Stockholm när hon blev misshandlad av en arrestvakt. Händelsen ägde rum i juni 2015 och fångades av övervakningskameror.

Vakten ska ha först knuffat artisten, därefter knuffat omkull denna och tagit tag i och slängt i golvet. Artisten ska också ha blivit knuffad in i en vägg.

I oktober dömdes vakten för misshandel i Södertörns tingsrätt. Straffet blev 100 timmars samhällstjänst och ett skadestånd på 37 800 kronor.

Vakten överklagar också

Nu överklagar artisten domen till Högsta domstolen. Hon vill att vakten ska dömas till fängelse och att skadeståndet ska höjas till 75 400 kronor. I överklagan skriver artistens advokat Thomas Martinson att vakten utnyttjar sin ställning över artisten, när han i stället borde ha haft tillsyn över henne.

Arrestvakten överklagar i sin tur också domen, nekar till brott och vill bli friad. I överklagan pekar hans advokat Thomas Olsson på att övervakningsfilmen som ska visa misshandeln är av ”relativt dålig kvalitet” och att ljud saknas.

Vakten har hela tiden hävdat att våldet som han använt var försvarligt.