Youtube

Visade sexställningar fullt påklädd - blev avstängd från Youtube

Tova Helgesson hade 350 000 följare: ”Jag har gråtit i flera timmar”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Trots att hon var fullt påklädd blev videon med sexställningar för mycket för Youtube.

Sent i natt stängdes Tova Helgessons konto ner från sajten.

– Mamma väckte mig och sa att min kanal var borttagen, jag har gråtit i flera timmar, säger hon.

Med fler än 350 000 prenumeranter är Tova Helgesson, 17, en av Sveriges största Youtubers.

Men sent i natt stängdes hon av från Youtube.

– Jag vet inte riktigt varför. Jag gör ju videor där jag är mig själv. Men jag har ganska mycket hatare och de rapporterar och flaggar videor som de tycker är olämpliga, säger hon.

Varnats två gånger tidigare

Tova Helgesson, som startade sin Youtube-kanal för mindre än två år sen, har på kort tid gjort succé i sociala medier. Hon belönades med tre priser på Guldtuben-galan i mars och på Instagram har hon nästan en halv miljon följare.

Men samtidigt provocerar hon många av sina fans. Hon har redan varnats av Youtube två gånger.

– Jag har fått varningar för sexuellt innehåll och för naket innehåll. Men jag har aldrig någonsin varit naken i nån video. En gång hade jag med en tvål som var formad som en snopp. Då plockade de först bort den videon, men sen fick jag tillbaka den igen.

Testade sexställningar

Tova Helgesson har inte fått någon information om varför hon nu stängts av, men den som går in på hennes Youtube-kanal möts nu av budskapet: ”Kontot har avslutats på grund av brott mot Youtubes riktlinjer”.

– Det kan ha varit en video där jag testade sexställningar. Det var en yoga-utmaning, jag var fullt påklädd och det var med en nalle. Eftersom jag redan hade fått två varningar så har jag varit väldigt noggrann med vad jag lägger upp för att jag inte skulle bli avstängd. Men det känns som att vissa hatare anmäler allt jag lägger upp bara för att de hoppas att det här ska hända. De gillar att se mig ledsen, säger Tova.

Tova Helgessons talangnätverk Ninetone har nu tagit kontakt med Youtube för att utreda varför hennes konto plötsligt raderats.

– Vi vill vänta med några djupare analyser tills vi vet mera om bakomliggande orsaker till avstängningen, säger Ninetones Patrik Frisk i ett mejl till Nöjesbladet.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Youtube