ASAP Rocky

ASAP Rocky: Jag ska åka till utsatta områden

Rapparen om besöket i Sverige

avLinn Elmervik

ASAP Rocky planerar mer än att bara stå på scen när han återvänder till Sverige.

I en intervju med TMZ säger rapparen att han ska besöka utsatta områden.

Han vill också donera pengar till den svenska flyktingorganisationen FARR.

ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, berättade om sina planer för Sverigebesöket i en filmad intervju med TMZ i tisdags kväll.

Stjärnan återvänder till Sverige för att spela i Globen den 11 december, men vill också besöka utsatta områden för att stärka andan hos invandrare.

– Jag ska åka till ”no go-zonerna” där invandrare bor och dit polisen inte åker, säger han.

ASAP Rocky säger också att den månad han satt häktad i Stockholm i somras gjorde att han uppmärksammades på den svåra situationen för asylsökande i Sverige. Som världskänd rappare fick han stort stöd av omvärlden samtidigt som andra intagna kunde sitta häktade i tio månader i väntan på rättegång.

”Vill ge tillbaka”

Nu vill han donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen FARR.

– Jag mötte så många människor som mig själv, men alla fick inte det stöd de behövde. Jag känner att jag vill ge tillbaka.

Han vill också spela i ett svenskt fängelse.

– Jag skulle älska det.

Däremot vill rapparen inte svara på några frågor om president Trumps påtryckningar för att få ut honom ur det svenska häktet, utan avslutar intervjun.

Designat häkteskläder

I måndags rapporterade Nöjesbladet att ASAP Rocky vill ge tillbaka till Sverige genom att skänka egendesignade kläder till de intagna på Kronobergshäktet. Kläderna består av en tvådelad mjukisdress i grönt.

– Hans advokat har vänt sig till oss och uttryckt ett önskemål om att få donera tröjor och byxor till intagna på Kronobergshäktet. Det har kommit ett mejl men vi har inte gjort något åt det ännu, sa han, sa häkteschefen Fredrik Wallin.

ASAP Rocky och hans två livvakter dömdes till villkorlig dom och skadestånd i augusti efter att ha misshandlat en 19-årig man på Kungsgatan i centrala Stockholm den 30 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM

ASAP Rocky

Sverige

Stockholm