Här dyker svenske ”Jecko” upp i ”America’s Got Talent”

Joachim Assarsson: ”Jag var faktiskt lite nervös”

avAlex Hartelius

Magikomikern ”Jecko” gjorde succé i ”Talang” 2011 och tog sig hela vägen till final.

Åtta år senare har han dykt upp igen – i ”America’s Got Talent”

– Jag var faktiskt lite nervös för hur de skulle ta det, om de skulle klippa bort något eller så, säger Joachim ”Jecko” Assarsson till Nöjesbladet.

Joachim ”Jecko” Assarsson har gjort sig en känd som en smått galen magikomiker. När han medverkade i ”Talang” 2011 kastade han tallrikar på jurymedlemmarna Bert Karlsson, Charlotte Perelli och Henrik Fexeus. Han attackerade dem även med ett hjärta i vad han beskrev som en ”hjärtattack”.

Åtta år senare har han tagit sitt nummer till andra sidan Atlanten och underhållit den amerikanska juryn och publiken i ”America’s Got Talent”. Med över 200 000 sökande var han en av två hundra som till slut fick gå på audition.

– Grejen var att de kontaktade mig och frågade om jag ville vara med. Jag vet faktiskt inte hur det kom sig, de har några producenter som sitter på Youtube hela tiden och söker igenom allting. Det är 14 säsongen som de gör och inget får vara dåligt, allt måste vara unikt. Det var väldigt coolt att få vara med, säger Joachim Assarsson till Nöjesbladet.

1 av 5 | Foto: YOUTUBE
Joachim ”Jecko” Assarsson.

Stor skillnad i produktionen

Han säger även att det skiljer sig en hel del mellan den svenska och den amerikanska produktionen.

– Nu var det 300 anställda som tog hand om hela produktionen, bara det är helt sjukt. Det är 15 stycken som håller på med Youtube och sociala medier. Det är väldigt mycket politik också, det är väldigt amerikanskt. De säger vad man får och inte får göra. Så jag var faktiskt lite nervös för hur de skulle ta det, om de skulle klippa bort något eller så.

Avsnittet där ”Jecko” medverkade spelades in för några veckor sedan och juryn tyckte att det var tillräckligt bra för att gå vidare. Nu måste han tillbaka till USA.

– Nu ska jag tillbaka för något som heter ”judge cut”, det är det som går innan livesändningarna. Juryn bestämmer vilka som går vidare och sen bestämmer amerikanska folket.

I Sverige är ”Jecko” känd inom underhållningsbranschen. Tillsammans med nycirkusartisten Karin ”Jessie” Odematt reser han runt med bil och husvagn för att hitta den perfekta campingen i SVT-programmet ”Jecko och Jessie och drömcampingen”. Duon har även flera liveföreställningar runt om i landet.

Här kan du se klippet med ”Jecko” i ”America’s Got Talent.

ARTIKELN HANDLAR OM