Kattis Ahlström

Anna Jansson förföljd av stalker – igen

Författaren: ”Inte samma kvinna”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

I flera år förföljdes författaren Anna Jansson av en stalker.

Nu har det hänt igen.

– Man drar till sig uppmärksamhet från personer som inte mår särskilt bra, säger hon i podcasten ”Bakom berättelsen”.

I Storytels podcast ”Bakom berättelsen” med Kattis Ahlström, berättar författaren Anna Jansson att hon just nu är förföljd av en stalker. Det är andra gången som författaren är med om att en kvinna förföljer henne.

– Nu har det hänt igen, det är inte samma kvinna, och jag vill just nu inte gå in på det. Jag tror att många personer som syns mycket, att ett av de pris man betalar är att man drar till sig uppmärksamhet från personer som inte mår särskilt bra, säger Anna Jansson.

Tvingades ha livvakt

Första gången Anna Jansson utsattes för en stalker gick det så långt att hon fick ha livvakt med sig på en bokmässa, byta telefonnummer och larma huset.

– Det här var under en period när min man var svårt sjuk och jag var rädd att lämna honom ensam ifall den här personen skulle dyka upp, säger hon.

Kvinnan som förföljde henne hade ett ”vi mot världen”-tänk, enligt Anna Jansson, och skickade mängder med brev samt satt längst fram på Janssons föreläsningar i väntan på något tecken.

– Jag kontaktade två oberoende psykiatriker och de sa att jag inte skulle ge henne några signaler eller tecken. Oavsett vad hon säger och vad hon vill, var bara tyst, säger hon och fortsätter:

– När det blir någon som allierar sig så starkt till en så finns risken att man blir den personens dödsfiende, då kan det bli mycket mycket farligt.

Vid två tillfällen polisanmälde hon kvinnan.

– Polisen kunde då inte göra nånting om hon inte skadade mig eller sig själv.

Efter ett par år slutade kvinnan att förfölja Anna Jansson.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Kattis Ahlström

LÄS VIDARE

Stalkers – mörkret bakom kändislivet

ÄMNEN I ARTIKELN

Kattis Ahlström

Stalkning