”That 70’s show”-stjärnan åtalas för våldtäkter

Danny Masterson riskerar livstids fängelse

 Danny Masterson var stjärna i tv-serien ”That 70’s show”.
Danny Masterson var stjärna i tv-serien ”That 70’s show”.

Danny Masterson åtalas för att ha våldtagit tre kvinnor.

Nu riskerar ”That 70’s show”-stjärnan livstids fängelse om han fälls, enligt ett uttalande från åklagarmyndigheten i Los Angeles.

Åtalet gäller våldtäkter som ska ha ägt rum mellan 2001 och 2003.

Uttalandet från åklagarmyndigheten i Los Angeles kom sent på onsdagskvällen svensk tid.

Danny Masterson, 44, känd från serier som ”That 70’s show”, ”The ranch” och ”Men at work”, åtalas för våldtäkt mot tre olika kvinnor.

Han greps på onsdagen och borgen är satt till 3,3 miljoner dollar, cirka 33 miljoner kronor.

Skådespelaren är anklagad för att ha våldtagit en 23-årig kvinna någon gång under 2001 och en 28-årig kvinna någon gång under 2003. Samma år är han också anklagad för att ha våldtagit en annan 23-årig kvinna.

Riskerar livstids fängelse

Samtliga våldtäkter ska ha ägt rum i hans hem i Los Angeles.

Om han fälls riskerar han 45 år till livstids fängelse, enligt uttalandet.

I ytterligare två fall där Danny Masterson varit anklagad för våldtäkt har åklagaren valt att inte åtala honom. I det ena fallet på grund av brist på bevis, i det andra på grund av preskriptionstiden.

Advokaten: Oskyldig

I ett uttalande till flera medier, bland annat till Variety, säger Danny Mastersons advokat att hans klient är oskyldig och att de är övertygade om att Mastersons kommer att frias från anklagelserna när alla bevis kommer fram:

”Mr Masterson och hans fru är förstås fullkomligt chockade med tanke på att dessa nästan 20 år gamla anklagelser plötsligt leder till åtal, men de och deras familjer finner tröst i att sanningen slutligen kommer att komma fram. De som känner mr Masterson känner hans karaktär och vet att anklagelserna är falska”.

Anklagelserna mot Danny Masterson blev kända under 2016 och gjorde att Netflix sparkade honom från ”The ranch” året därpå.

Åtalsprövningen kommer att äga rum den 18 september.

 

Publisert:

LÄS VIDARE