Sprängande ilska mot Tom Cruise

100 år gammal bro ska förstöras: ”Alarmerande nyheter”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Tom Cruise.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP
Tom Cruise.

Tom Cruise och hans filmteam har ställt in siktet.

De vill spränga en 100 år gammal bro i Polen.

Nu rasar lokalbefolkningen och historiker för tilltaget.

I actionfilmerna ”Mission impossible”, som handlar om karaktären Ethan Hunt, får man följa skådespelaren Tom Cruise, 58, genom biljakter, farliga äventyr och explosioner.

Just nu håller den senaste filmen ,”Mission: Impossible 7”, på att spelas in i bland annat Polen. Det har varit ett längre uppehåll på grund av coronapandemin, men nu är filmteamet och stjärnskådisen redo att återuppta inspelningarna.

”Vi har mottagit alarmerande nyheter”

Cruise och produktionen har nu siktet inställt på att spränga en bro i staden Pilchowice i södra delen av landet för att göra ett spektakulärt stunt.

Detta gillar inte lokalbefolkningen och historiker. Bland annat har Miles Oglethorpe, ordförande i den Internationella kommittén för bevarandet av industriarv, skrivit ett brev direkt till premiärministern Mateusz Morawiecki med en uppmaning om att produktionen inte ska spränga bron, enligt polska medier.

”Vi har mottagit alarmerande nyheter om att en utomhusscen för filmen ”Mission impossible” är planerad, vilket kan skada eller förstöra bron”, skriver han.

”Inte varje gammal sak är ett monument”

Bron uppges vara byggd 1909, men ska inte ha använts sedan 2016. Och Polens vice kulturminister, Pawel Lewandowski, säger inte att det är ett problem att bron ska sprängas. Lewandowski menar också att filmproduktionen ska betala och återställa bron efter att den sprängts.

– Inte varje gammal sak är ett monument. Det står tydligt i lagen att ett monument endast är det som har ett socialt, konstnärligt eller vetenskapligt värde, säger han till Wirtualna Polska.

Foto: Paramount Pictures
Tom Cruise som Ethan Hunt i ”Mission: Impossible - Fallout”.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN