”The crown” väntas pausa inspelningen efter drottning Elizabeths död

”Kommer att ske omfattande diskussioner”

Publicerad 2022-09-09

Efter drottning Elizabeths död uppges nu inspelningen av tv-serien om hennes liv pausas.

Enligt uppgifter till flera medier ska produktionen haft en plan för hur hennes bortgång skulle hanteras.

”’The crown’ är ett kärleksbrev till henne och jag vill uttrycka min respekt”, säger seriens producent Peter Morgan till Deadline.

Netflix succéserie ”The crown” har i fyra säsonger skildrat drottning Elizabeths liv. En femte säsong är planerad att ha premiär i november och den sjätte säsongen skulle spelas in i höst.

Men kort efter att världen nåddes av beskedet om drottning Elizabeths död, meddelade produktionen att inspelningen förväntas skjutas upp.

”’The crown’ är ett kärleksbrev till henne och jag vill uttrycka min respekt. Jag förväntar mig att vi stoppar inspelningen för tillfället” skriver seriens producent Peter Morgan i ett mejl till Deadline.

Bild på en ung drottning Elizabeth från ”The crown”.

Hade egen Operation London Bridge

Enligt uppgifter till New York Post hade produktionen en egen ”Operation London Bridge”, en plan för hur man skulle hantera drottningens eventuella bortgång.

– Om hon dör under inspelning kommer vi att pausa i minst en vecka. Det kommer även att ske omfattande diskussioner om när vi ska börja inspelningen igen, säger en källa nära produktionen.

Den sjätte säsongen kommer att porträttera drottningens liv under sent 1990- och tidigt 2000-tal.

ANNONS