Coronaviruset

Offspringtrummis vill inte ta vaccin – petas

Efter läkarens inrådan: ”Inte säker på att jag skulle överleva”

Av: 

Andreas Hansson

TT

Pete Parada
Pete Parada

NÖJE

Han vägrar ta vaccin.

Nu petas trummisen i bandet Offspring.

”Jag är inte säker på att jag skulle överleva”, skriver han på Instagram.

Pete Parada, som varit trummis i The Offspring sedan 2007, har fått sparken från bandet. Anledningen är enligt Parada själv att han, efter sin läkares inrådan, inte vill ta vaccin mot covid-19, rapporterar NME.

Parada offentliggjorde det hela i ett inlägg på Instagram under tisdagen, där han bland annat skrev att det nyligen ”blivit bestämt att jag är osäker att vara i närheten av, i studion och på turné”.

Han skriver också att hade en mild variant av viruset i fjol och att han är övertygad om att han kan klara sig igenom det igen, men att han inte är lika säker på att han skulle överleva ”en till omgång av Guillain-Barrés syndrom efter vaccinering”.

Guillain-Barrés syndrom är en inflammatorisk sjukdom som Pete Parada har lidit av sedan barndomen. Enligt Parada så har han tagit beslutet att inte vaccinera sig efter att ha konsulterat läkare.

”Jag känner inget agg mot mitt band, de gör vad de tror är bäst för dem och jag gör detsamma. Jag önskar Offspring-familjen allt gott när de drar igång igen. Jag är förkrossad över att inte få träffa folk ute på vägarma och kommer att sakna mötena med fansen mer än jag kan formulera med ord”, skriver han.

De övriga medlemmarna i The Offspring har ännu inte uttalat sig.


FAKTA: Guillain-Barrés syndrom

Guillain-Barrés syndrom är en form av polyneuropati med snabbare förlopp som orsakas av att immunförsvaret angriper nerverna. Problemen börjar ofta gradvis i benen och gör att den drabbade får sämre känsel och allt svårare att gå. Det går oftast inte att bli helt fri från problemen igen, men man kan få behandling som minskar besvären. Problemen drabbar ofta personer med diabetes, men många gånger saknas känd orsak.

Källa: 1177

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Pete Parada ihop med Noodles (Kevin John Wasserman) på scen 2009.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Coronaviruset

LÄS VIDARE

”Love Island UK” säsong 7 – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronaviruset

The Offspring