Chris Cornells vän: ”Förstod att han inte mådde bra”

Chris Cornells självmord var en chock för familjen.

Men stjärnans vän Kevin Morris såg den sista spelningen – och förstod att något var fel.

– Hela framträdandet kunde man se att något inte stod rätt till, säger han.

Musikern Kevin Morris, som jobbat som roadie åt Chris Cornells band Audioslave och Soundgarden, hade fortfarande regelbunden kontakt med sin före detta kollega. I onsdags var han på plats i Detroit för att se vad som skulle bli stjärnans sista spelning.

Han förstod direkt att något inte stämde.

– Hela framträdandet kunde man se att något inte stod rätt till. I andra låten började han bli desorienterad eller något sådant. Jag bara förstod att han inte mådde bra, säger han till People.

”Han kämpade”

Kevin Morris utvecklar:

– Alla kände att det var något. Som om han inte var där. Som om han var på ett moln. Det var som om han verkligen kämpade för att ta sig igenom showen.

Vännen kände till Chris Cornells tidigare missbruksproblem, men upplevde att han mådde bättre den sista tiden.

– Han hade varit ren i flera år. Han pratade med sin fru precis innan och direkt efter showen... Han jobbade väldigt hårt för att göra alla lyckliga. Han älskade Detroit. Vad som tyngde honom tror jag aldrig att vi kommer att få veta, säger han.

Blev 52 år

Chris Cornell hittades livlös i sitt hotellrum bara timmar efter en spelning i Detroit. Efteråt bekräftades det i en rättsmedicinsk rapport att han tagit sitt liv, något som familjen senare ifrågasatte.

– Jag vet att han älskade våra barn och han skulle inte såra dem genom att avsiktligt ta sitt eget liv, sa hans fru Vicky Karayiannis.

Chris Cornell blev 52 år gammal.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN