Lulu Carter: Saknar inte att vara i rutan

Berättar om livet efter Metoo, att fylla 60 och att dejta yngre män

Publicerad 2021-04-05

Lulu Carter fyller 60 år.

Det är snart fyra år sedan hon drog igång Metoo-vågen i Sverige.

Lulu Carter, som fyller 60 år idag, ser tillbaka på det med stolthet.

– Jag satte den där bollen i rullning och den bollen behövde sättas i rullning, säger hon till Aftonbladet.

Färgstarka inredaren Lulu Carter var tidigare ett energiskt inslag i TV4:s långkörare ”Äntligen hemma”. Men när Metoo-vågen briserade över världen hösten 2017 lades programmet hastigt ner då hon anklagade programledaren Martin Timell för sexuella trakasserier.

Lulu Carter försvann från rutan och idag fyller hon 60 år utan någon längtan tillbaka till rampljuset.

– Jag saknar inte att vara i rutan, jag saknar familjerna, att se de här glädjefyllda ansiktsuttrycken när man gjort stora förändringar i deras hem. Jag har kommit förbi behovet av medial uppmärksamhet.

Hemligt projekt med Gynning

Trots att hon inte syns i tv så arbetar hon oförtrutet vidare med inredning.

– Jag gör precis det jag gjorde i tv fast utanför rutan. Jag håller också på med ett projekt med Carolina Gynning som är hemligt än så länge. Men jag gör mindre och mindre. Dessutom ser man sliten ut om man jobbar för mycket, jag är hellre snygg än ser sliten ut. Dessutom lägger jag hellre pengar på en och annan botox-spruta än att jobba ihjäl mig, säger hon och skrattar.

Lulu Carter.

Hur ser du på Metoo med perspektiv?

– Jag ser på det med stolthet. Jag vet att jag gjorde något som skapade en förändring som var positivt för kvinnor framför allt. Jag har fått så mycket bevis för att jag gjorde något som var bra, jag satte den där bollen i rullning och den bollen behövde sättas i rullning. Sedan har jag valt att lämna över till tjejer som brinner för det på ett annat sätt. Det var också slitsamt, men det var det värt.

”Träffar en och annan man”

Hur står det till med kärleken?

– Det är så tråkigt, jag har inget spännande att berätta. Jag har varit gift tre gånger och haft ett otal förhållanden, men jag längtar inte efter det längre. Jag träffar en och annan man och det är trevligt med tanke på att den eller dem är väldigt mycket yngre än vad jag är, haha! 

ANNONS

Följ ämnen i artikeln