Tusse Chiza

Tusse Chiza har opererat bort halsmandlarna: ”Ont som attans”

Efter de långdragna röstproblemen

Av: 

Stina Dahlgren

Tusse Chiza.
Tusse Chiza.

NÖJE

Tusse Chiza har opererat bort halsmandlarna.

Efter att ha dragits med röstproblem en längre tid blev artisten till slut tvungen att ta bort dem helt.

”Jag är så glad att operationen gick bra och jag vill tacka er alla för stödet och omtanken.” skriver han i ett inlägg på Instagram.

När Tusse Chiza, 19, tävlade i Eurovision song contest var den största snackisen om hans röst skulle hålla. Artisten och ”Melodifestival”-vinnaren hade då i flera veckor dragits med röstproblem.

I en intervju med SVT Edit berättade Tusse att läkaren först sagt att han var tvungen att operera bort halsmandlarna. På grund av Eurovision song contest gjorde läkaren istället en partiell operation av dem. Det kräver nämligen inte lika lång vila efteråt.

Har opererat halsmandlarna

Men nu har Tusse tvingats ta bort halsmandlarna helt. I ett inlägg på Instagram syns en glad, nyopererad Tusse ligga i sjukhussängen.

”Jag är så glad att operationen gick bra och jag vill tacka er alla för stödet och omtanken. Det gör faktiskt ont som attans i halsen just nu så nu ska det vilas ett antal veckor”, skriver han.

Enligt läkarens restriktioner får han inte sjunga, inte aktivera sig fysiskt och inte äta chili på ett tag. Nu frågar Tusse sina följare om tips på vad han kan göra den närmsta tiden.

”Skriv gärna förslag på vad man kan göra under sin lediga tid (får såklart inte innehålla sång, chili eller ansträngning) tack. Kram på er så länge”, avslutar han.

Inga inställda jobb

Tusses skivbolagskontakt Niklas Torsell skriver i ett sms till Aftonbladet att artisten inte har behövt ställa in några spelningar eller jobb på grund av operationen.

”Tusse kommer att genomföra det som är planerat framöver, vilket innefattar bland annat ’Allsång på Skansen’, Diggiloo-turnén, ’Lotta på Liseberg’ och ’Sommar i P1’” skriver Niklas Torsell.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Elisabeth Andreassen: Jag hittade kärleken igen på Tinder

ÄMNEN I ARTIKELN

Tusse Chiza

Eurovision song contest

Melodifestivalen