Matthew Perry och Ben Affleck i blåsväder – tog kontakt med unga tjejer

Matchade med 19-åring i dejtingapp

Publicerad 2021-05-08

Matthew Perry.

Matthew Perry och Ben Affleck matchade med unga tjejer på en dejtingapp.

Efter att samtal och videor de skickat till kvinnorna spridits på sociala medier får nu skådespelarna kritik.

– Helt ärligt tycker jag inte att det är okej för de här äldre killarna att prata med så unga tjejer, säger 20-åriga Kate Haralson.

Ben Affleck.

Skådespelarna Ben Affleck, 48, och Matthew Perry, 51, har hamnat i blåsväder. Anledningen är att två unga kvinnor uppger att de matchat med dem på dejtingappen Raya. Kate Haralson, 20, var 19 år gammal vid händelsen. Perry ska ha föreslagit att de borde prata i ett videosamtal, och det är det samtalet som nu läckt ut på sociala medier. I videon syns Perry fråga Haralson om hon ofta ”leker med sitt hår så där”.

Anledningen till att Haraldson nu läcker videon är att hon vill varna andra unga tjejer.

– Många har sagt till mig att det är elakt och att jag är en mobbare för att jag lägger upp detta, och det har fått mig att må ganska dåligt. Men samtidigt så känner jag att det finns många män i Hollywood som pratar med massa unga tjejer och jag tycker att folk ska vara medvetna om det, säger hon till Page six.

Hon påpekar samtidigt att Perry aldrig skrev något sexuellt eller opassande till henne, men att hon kände sig obekväm i samtalet då Perry visste hur ung hon var.

– Helt ärligt tycker jag inte att det är okej för de här äldre killarna att prata med så unga tjejer, säger Haralson.

Ben Affleck och Nivina Jay

Även Ben Affleck har fått kritik efter att en film han skickat till 28-åriga Nivine Jay spridits på sociala medier. I en video på TikTok skriver Nivine Jay att hon tog bort sin matchning med Affleck då hon trodde att det var en fejkprofil. Skådespelaren ska därefter ha sökt upp henne på Instagram och skickat en videhälsning på sig själv.

”Nivine, varför tog du bort vår matchning? Det är jag”, säger Affleck i filmen som kvinnan nu har postat.

Chrissy Teigen.

”Obehagliga, desperata videor”

På sociala medier kritiseras både Perry och Affleck för hur de tagit kontakt med de två unga kvinnorna. Modellen Chrissy Teigen, 35, är en av de som reagerat. Samtidigt skriver hon på Twitter att hon anser att även kvinnorna har agerat fel.

”Jag håller med om att kändisar inte borde skicka sådana där obehagliga, desperata videor på Raya, men det är inte okej att släppa deras privata meddelanden offentligt. Ni har alla gjort fel, grattis”, skriver Chrissy Teigen.

Varken Perry eller Affleck har uttalat sig om händelserna.

ANNONS