Stjärnan näthatas för ”toplessbild”

1 av 3
NÖJE

Emma Watson poserar utan bh i tidningen Vanity fair – något som får folk att gå i taket.

Nu anklagas stjärnan för att inte vara feminist, skriver Cosmopolitan.

Förra ”Harry potter”-skådisen Emma Watson, 26, är på omslaget av kommande nummer av Vanity fair. I tidningen ses hon utan bh, med endast en sjal över sig. Det uppskattas av långt ifrån alla.

Emma Watson har de senaste åren varit aktiv i kampen för kvinnors rättigheter, men att posera halvnaken gör nu att hennes engagemang ifrågasätts, bland annat av brittiska radioprofilen Julia Hartley-Brewer.

På Twitter raljerar hon över bilden på Watson:

”Feminism, feminism... löneskillnader... åh, varför tar mig ingen på allvar... feminism... åh, här är mina bröst!”, skriver hon.

Försvaras av fans

Många står dock upp för stjärnan.

”Det gör mig ledsen att Emma Watson kallas för en dålig feminist när en del av feminism handlar om att kunna utrycka och visa din kropp precis som du vill”, skriver ett fan.

En annan twittrar:
”Det är möjligt att vara feminist och stolt över sin kropp. Emma Watson gör en utmanande fotografering, men det ogiltigförklarar inte hennes feminism.”

Spelar självständig Disney-prinsessa

Emma Watson är aktuell som Belle i kommande spelfilmen av ”Skönheten och Odjuret”. Nyligen avslöjade regissören att en av karaktärerna är öppet homosexuell, vilket är första gången någonsin i en Disney-film. Även Watsons karaktär kommer skilja sig från tidigare Disney-prinsessor, på så sätt att hon kommer vara mer självständig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Feminism