Agneta Sjödin om nya jobbet: ”Nervös”

Åker på nya äventyr: ”Det känns sjukt långt utanför min bekvämlighetszon”

1 av 2
NÖJE

Agneta Sjödin är just nu i Indonesien.

Programledaren och författaren ska vara med ”The Explorers”, ett internationellt dokumentärprojekt där hon möter olika naturfolk.

"Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös", skriver hon på Instagram.

Hon har tidigare gjort en pilgrimsvandring i Spanien, och nu är det dags för ett nytt äventyr för programledaren.

Agneta Sjödin, 49, ska vara med i ett internationellt dokumentärprojekt, där olika äventyrare åker världen över för att dokumentera djur, natur och folkslag.

”På väg till andra sidan jorden för mitt livs äventyr. Jag ska filma i två veckor på Nya Guinea i Indonesien”, skriver hon på Instagram.

Alla äventyrare har egna områden de ska täcka, och hennes område är naturfolk.

”Jag ska möta stammar som Dani, Asmat och Korowaifolket (Ni som är nyfikna kan googla) Det här är en plats på jorden som väldigt få besöker.”

Ska bo i trähus

Hon skriver att hon skulle ljuga om hon sa att hon inte är nervös.

"Det känns sjukt långt utanför min bekvämlighetszon. Jag kommer med stor sannolikhet ha dålig uppkoppling och mottagning på de platser jag besöker. Ska bland annat tillbringa tre nätter hos Korowaifolket som bor i trädhus byggda mellan 10-45 meter upp i träden."

Eftersom hon kommer spendera mesta av tiden ute i djungeln vet hon inte när hon kommer kunna prata med nära och kära igen.

"Hör jag inte ifrån mig på ett par veckor så vet ni varför. Men jag har en lång resa framför mig och kanske dyker det upp ett litet hej från någon flygplats utmed vägen innan djungeln. Och självklart hör jag av mig om jag plötsligt blir uppkopplad".

”En väldigt lång resa”

Det var i måndags hon påbörjade sin flygresa till Indonesien, och under en av sina flera mellanlandningar på väg dit såg hon till att uppdatera sina följare bland kommentarerna.

”Just nu på Makassar flygplats för att flyga vidare till Sorong och därefter Jaypura. En väldigt lång resa. Kram”, skriver hon.

Om slutresultatet kommer visas i Sverige vet hon ännu inte.

”Dessvärre ingen svensk produktion, så vi får se om det dyker upp på tv i Sverige, annars Netflix.”

Nöjesbladet har sökt Agneta Sjödin för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM