Vill du vara med i Solsidan? Nu har du din chans

Nu söker de nya personer till inspelningen av biofilmen

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Gänger i ”Solsidan”.
NÖJE

Är du över 55 år och gillar härliga morgondopp?

Då kan du vara perfekt som statist i den nya Solsidan-filmen.

Ny finns chansen att synas sida vid sida med Mia Skäringer eller Henrik Dorsin.

Det var i mitten på mars som Svenska Filminstitutet avslöjade att TV-serien Solsidan blir film. Nu efterlyser produktionen statister, rapporterar Sydsvenskan.

Den som är sugen på att synas i en miniroll i Solsidan behöver inte ha någon erfarenhet av skådespeleri, men den yngre skaran fans verkar trots det inte kunna knipa någon roll. För att medverka behöver man nämligen vara mellan 55 och 90 år.

Omkring 50 statister behövs, och både kvinnor och män söks till rollerna. Det är också bra om man tycker om att bada och ta ett morgondopp från bryggan.

Filmen som förväntas bli en biosuccé kommer under sommaren att spelas in i Torekov i Skåne, rapporterar Sydsvenskan. Den om är sugen på att medverka kan lämna datumen 12–18 juni fria i sin kalender, för det är då de badande statisterna behövs.

”Barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler”

Det blir bröderna Felix och Måns Herngren som regisserar nya Solsidan, och Jesper Harrie kommer stå för manuset. Det skrev Svenska Filminstitutet i pressmeddelandet där det avslöjades att det blir en biofilm av succéserien.

I pressmeddelandet uppgavs även att man får följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov, vilket hintar om att fansen kan förvänta sig att återse Felix Herngren, Henrik Dorsin, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg och Malin Cederblad i sina respektive roller.

Den som är intresserad av att medverka kan slänga iväg ett mail till [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM