Svenska Eclipse blir förband åt Aerosmith

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET / 85392
Eclipse under finalen i Melodifestivalen 2016.

NÖJE

Efter sin medverkan i Melodifestivalen förra året slog bandet Eclipse igenom hos den breda massan.

Nu ska de vara förband åt Aerosmith i Spanien.

– Jag kommer ju inte stå med ett autografblock utanför deras loge, säger Erik Mårtensson.

Rockbandet Eclipse släppte i dagarna sitt nya album ”Monumentum”. Den rekordsnabba skivan blev till på bara tre månader. Stressen berodde på tidspress från frontpersonen Erik Mårtenssons håll. Hans produktioner åt andra band drog ut på tiden, vilket gav Eclipse egen skiva ont om tid.

– Det kan bli lite sömnlösa nätter när man inte har material. Men när det är sån press så går hjärnan in på skarpt läge. ”Nu gäller det att leverera, annars är det fiasko”, säger han.

Trots stressen med att få ihop albumet har det fått fin respons, Aftonbladets recensent Mattias Kling gav till exempel albumet 4 av 5 plus.

– Det är helt outstanding faktiskt. Man blir rätt paff att det har gått hem så bra, säger Erik Mårtensson.

”Inte starstruck”

På fredag drar bandets Europaturné igång, med start i Stockholm, och i sommar blir Eclipse förband åt Aerosmith i Spanien. Men det är inget som stiger Erik Mårtensson åt huvudet.

– Jag är nog inte typen som blir starstruck, det är klart att det är jätteroligt att spela för dem, men jag kommer ju inte stå med ett autografblock utanför deras loge, säger han.

Han har trots det stor respekt för Aerosmith som musiker. Han har däremot inget intresse för personerna bakom bandet.

– Vi allihopa gillar dem, det är ett av de klassiska banden som man växte upp med som man har hört hela sitt liv. Det är ett av de där giganterna som aldrig kommer finnas igen, den typen av band liksom, säger han.

Kan bli mer doldis-Mello

Genom sin medverkan i Melodifestivalen förra året, med låten ”Runaways” hittade Eclipse ända fram till lördagsmyset i tv-sofforna, vilket gav dem ett uppsving. Men det är tveksamt om bandet återkommer till tävlingen.

– Vi vill bli ihågkomna för vår musik. Blir det för mycket mello så blir man en del av spektaklet och tv-underhållningsprogrammet. Skulle vi vara med en andra gång tror jag att vi skulle bli mer förknippade med Melodifestivalen i Sverige än för bra musik. Men man ska aldrig säga aldrig. Att jag har varit med i Melodifestivalen är ingenting jag kommer ligga och ångra på dödsbädden, säger han.

I år har han i stället varit inblandad i den norska schlagertävlingen. Han var med och skrev låten ”Wrecking Crew” som bandet Ammunition tävlade med. Bidraget kom tvåa. Och på låtskrivarfronten är Erik Mårtensson mer öppen att återvända i schlagersammanhang.

– Det ser jag som en helt annan del av mig. Som låtskrivare kan jag vara med hur mycket som helst, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE