Youtubestjärnan till attack mot näthatarna

1 av 3
NÖJE

Joakim Lundell, tidigare Jockiboi, har fått nog av det hårda klimatet på Youtube.

– Jag vill inte vara en del av dagiset som utspelar sig på Youtube, säger han.

I veckan sa Joakim Lundell, 31, adjö till namnet Jockiboi för gott. På sin Instagram förklarade han Jockiboi ”död”.

– Det blir en naturlig grej i livet, tiden med Jockiboi var mer en kamp och handlade om att hitta vem jag var. Nu har jag landat, sa Joakim Lundell till Nöjesbladet om namnbytet.

”Vill inte vara en del av dagiset”

Samtidigt som han tog död på sitt alter ego, gick han på Instagram till hård attack mot klimatet på Youtube, där han menar många numera ägnar mer tid åt att kritisera och mobba varandra.

– Jag vill inte vara en del av dagiset som utspelar sig på Youtube. Jag kan känna att Youtube bör ha en åldersgräns för att man ska få göra material. Att man i alla fall är minst 15 år innan man gör egna klipp. För uppenbarligen klarar vi svenskar inte av det ansvaret, säger Joakim Lundell.

Han säger att han nu kommer ta bort alla följare som näthatar.

– Jag vill inte vara en del av det klimatet. Jag kommer ha nolltolerans mot hatkommentarer. Jag kommer blockera varenda en. Jag skiter i om det tar flera dagar.

Anklagas själv för näthat

Det finns de som menar att Joakim Lundell, som har 600 000 följare, själv varit med och bidragit till klimatet. Men Lundell håller inte med.

– Nej, verkligen inte. Jag kanske känner att jag gjort saker jag är mindre stolt över. Men jag känner inte att jag gjort något fel. Jag har till exempel gjort viktiga videor om näthat och psykisk ohälsa. Jag känner mer att jag gett människor chansen att på egen hand sluta med hatet. Men den chansen är förbrukad. Nu är det slut.

Joakim Lundell säger att han kommer fortsätta med Youtube, men fokusera på material som är riktat mot en äldre målgrupp.

ARTIKELN HANDLAR OM