Gösta Ekman hedras – med hederspris

Delas ut på Barncancergalan i höst

Gösta Ekman hyllas med ett nyinstiftat pris.

Med hustrun Marie-Louise Ekmans välsignelse delas Hederspriset till Gösta Ekmans minne ut i höst.

I två år har Gösta Ekman hyllats på ”Barncancergalan – det svenska humorpriset” genom att bronsfigurer av hans ikoniska figur Herr Gunnar Papphammar delats ut som prispokaler i kategorier som Årets humorprestation och Årets humorprogram. Efter den folkkära skådespelarens död i början av april i år instiftas nu ett nytt särskilt pris till hans ära: Hederspriset till Gösta Ekmans minne, som delas ut med hans hustru Marie-Louise Ekmans välsignelse.

”Haft stort inflytande”

Priset delas ut till en person, duo eller sammanhållen grupp som under sitt/sina verksamma yrkesliv genom spelfilm, tv-produktion, övrig rörlig bild, scenframställning eller radioproduktion har haft stort inflytande inom svensk humor.

Carina Berg leder

Årets gala direktsänds i kalan 5 den 2 oktober och leds av Carina Berg.

– Jag är både glad och hedrad över att få leda den här viktiga galan även i år. Det var väldigt fint att se det enorma engagemang som fjolårets gala och alla medverkande bidrog till. Nu går vi samman igen med målet att alla barn som drabbas av cancer ska överleva. Och samtidigt hyllar och belönar vi de fantastiska humorister som har gett oss glädje och sköna skratt under det gångna året, säger hon i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE