Jessica Andersson om kärleken: ”Löjligt tacksam”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Jessica Andersson.

Konkurrensen skrämmer henne men Jessica Andersson väljer ändå att satsa.

Tack vare pojkvännen Johan Malm blir drömmen om en egen show verklighet.

– När han får för sig att göra något så stannar det inte bara vid tanken, och det har han lyckats överföra på mig, säger hon till Nöjesbladet.

Turnéaktuella schlagerdrottningen Jessica Andersson, 44, har genom åren haft en lång rad hits och varit med i Melodifestivalen hela sju gånger.

I våras tävlade hon med låten ”Party voice” som gick direkt till final. En låt som ett halvår efter tävlingen fortfarande är en stor radiohit.

Men trots framgångarna har Jessica Andersson aldrig varit på en turné i eget namn tidigare.

– Det är skitläskigt att jag nu ska få göra det. Och det är mycket tankar som snurrar kring konkurrens och så. Ola Salo har premiär ungefär samtidigt och Charlotte Perrelli ska också ut på turné. Jag har tänkt: ”Vem ska komma och titta på mig?”, säger hon och fortsätter:

– Men man måste också ta en risk och våga. Jag har spelat säkert i väldigt många år. Men det är dags nu.

”Han har förändrat mitt liv”

Anledningen till det plötsliga modet stavas Johan Malm, 34, sångerskans pojkvän som enligt henne själv vänt upp och ner på hennes värld.

– Han har förändrat mitt liv. Jag är löjligt tacksam över att jag fick möjligheten att träffa honom. Det är inte så att jag är rädd för att leva, men jag har tidigare känt mig lite obekväm i vissa situationer, säger hon och fortsätter:

– Men Johan har alltid inställningen: ”Kom igen nu, vi kör. Det blir kul”. När han får för sig att göra något så stannar det inte bara vid tanken, och det har han lyckats överföra på mig.

”Väldigt, väldigt giftassugen”

Om drömmen om en egen show och turné precis håller på att gå i uppfyllelse så finns det en annan dröm som sångerskan fortfarande hoppas slår in.

– Jag är väldigt, väldigt giftassugen och skulle verkligen vilja göra det med honom. Men det står och faller inte på det. Vi har precis köpt vårt drömhus och flyttar in om en månad, och det är ju också ett åtagande man gör som är nog så stort och viktigt.

När paret klev in i sitt nya hus på visningen var det kärlek vid första ögonkastet.

– Vi bestämde oss när vi klev in i hallen för då sa han till mig: ”Älskling, om du ska dra i handbromsen så får du göra det nu för jag tänker köpa det här huset”. Sen stod han och låtsashackade en tomat i köket.

Jessica Anderssons första soloturné ”På dejt med Jessica Andersson” besöker 35 konserthus och teatrar runt om i landet. Premiär i Göteborg 1 februari 2019.

Publicerad:

LÄS VIDARE