Här dyker Mel C upp – på QX-galan

Sjöng hitlåt från 1999 – till allas förtjusning

Av: Louise Åström

Publicerad:
1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Mel C.

NÖJE

”I turn to you. Like a flower leaning toward the sun”, är en textrad som fortfarande satt som en smäck hos gästerna på QX-galan.

När Mel C dök upp och rev av sin hitlåt från 1999 blev publiken vild och allsång utbröt.

Plötsligt dök Melanie Chisholm, mer känd under sitt artistnamn Mel C, upp på årets QX-gala.

Den tidigare Spice Girls-medlemmen fick publiken att vråla av förtjusning medan hon rev av sin låt ”I turn to you” från 1999. Och det var ingen tvekan att framträdandet blev en rejäl överraskning för många av gästerna.

Mariette Hannson som vann pris för årets svenska låt utbrast chockat från scenen: ”Hur fick ni hit henne?”. Hon passade också på att berätta för Mel C, som stod bakom henne, att hon mimat till hennes låtar under uppväxten.

Planer på återförening

Gruppen Spice girls bildades 1994 och slog igenom stort med världshiten ”Wannabe” 1996. De fortsatte fram till 2000 då de splittrades. Sedan dess har de återförenats ett par gånger. De gjorde bland annat ett hyllat framträdande i samband med avslutningsceremonin i OS i London 2012. Sedan dess har fansen väntat på att få se de fem medlemmarna på samma scen igen.

Trots att flera brittiska medier kommit med uppgifter på att en återförening är på gång, har det ännu inte skett. Så sent som i November rapporterade Nöjesbladet om att en källa till The Sun uppgivit att gruppen ska jobba tillsammans igen. Fram tills dess får svenskarna njuta av Mel C på QX-galan.

Publicerad:

LÄS VIDARE