Dagmar intar New York

NÖJE

Full fart framåt för designersystrarna

Foto: Systrarna Dagmar: Kristina, Karin och Sofia.

Från årets svenska Rookie år 2005 till New York Fashion Week 2007. Karriären har gått spikrakt uppåt för designersystrarna som ligger bakom märket Dagmar.

– Det är totalt overkligt, säger Karin Söderlind.

Den 5 september får Dagmar, designat av systrarna Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Malm, chansen som många designers knappt vågar drömma om: att visa sin kollektion på New York Fashion Week.

– Det är superkul men totalt overkligt, vi blev otroligt överraskade och glada naturligtvis. Man har väl alltid tänkt att: tänk om...men aldrig riktigt trott på det. Det är ju det största stället att visa på! säger Karin Söderlind.

Inte så mycket stickat

– Det är svårt att veta vad det kommer att betyda för oss, men exponeringen är självklart bra. Vi har just nu 20 butiker som återförsäljare i USA, visningen gör ju att vi hoppas på fler, säger Karin.

Dagmar är starkt förknippat med stickade plagg och det är också det som fångat amerikanerna.

– Så är det ju, men samtidigt vill vi inte fastna i stickat-facket, vi är så mycket mer som vi visat nu under Stockholms modevecka. Men det är klart att det stickade kommer vara en stor del, det hör ju Dagmar till, menar Karin.

Vad ser ni mest fram emot?

– Det ska främst bli urhärligt att komma till New York, vi ska stanna en hel vecka vilket är mer än det brukar bli. Så vi hoppas få tid att gå på loppis och hitta inspiration, säger Karin Söderlind.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode