”Gåsmamman” utsedd till årets serie – precis innan säsongstarten

Berättar om berömmet: ”Det är helt fantastiskt”

NÖJE

På onsdag har ”Gåsmamman” säsong tre säsongstart på Kanal 5.

Lagom till premiären blev den framröstad till årets svenska serie på Moviezine.

– Helt fantastiskt. Det är ju sparsmakande människor som går in och röstar där, säger Alexandra Rapaport.

Säsong tre av ”Gåsmamman” har redan sänts på Cmore och omdömena har varit fina. Aftonbladets Karolina Fjellborg skriver att det är spännande, intensivt, bitvis brutalt och mycket särpräglat.

Alexandra Rapaport, 46, som spelar huvudrollen Sonja Ek, vill sträcka sig så långt att kalla det för den bästa säsongen i serien. Och fler verkar hålla med henne.

Bara dagarna innan säsong tre ska få sin säsongstart på Kanal 5 har den röstats fram till årets svenska serie på Moviezine.

– En sån timing, det är helt fantastiskt. 1200 personer har varit inne och röstat och det är ju sparsmakande människor som går in och röstar där. Publikens kärlek är alltid den största kärleken och nu känner jag mig ivrig över att den ska nå en bredare publik, säger Alexandra Rapaport glatt.

”Du räddade mitt liv i häktet”

Det här med publikens kärlek har kommit i många olika former för Rapaport. Hon får många komplimanger på stan och i sociala medier. Men så även i de kriminellas värld.

När de spelade in scener på Attunda tingsrätt fick hon några oväntade komplimanger.

– Det kom fram folk och sa ”fan, du räddade mitt liv i häktet”. Det var väl serien de menade, gissar jag, inte mig personligen.

”Gåsmamman” har säsongstart på Kanal 5 klockan 21.00 på onsdag och sänds onsdagar och torsdagar samma tid.

Rasande föräldrar - här är tittarstormarna vi minns 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM