Greps med kokain – nu inleds rättegången mot tv-profilen

Behövde snabba pengar: Nu riskerar Daniel Da Costa fängelse

Han hade 39 gram kokain i sitt hem.

Nu inleds rättegången mot artisten och ”Pappaliv”-profilen Daniel Da Costa, 32.

– Jag vill inte att folk ska se mig som en knarklangare. Det är inte det jag är, säger han.

Tolv poliser stormade Daniel Da Costas hem.

Polisen hade fått ett anonymt tips och husrannsakan visade att rap-artisten hade över 39 gram kokain hemma.

Daniel Da Costa, 32, är sedan i höstas också en av profilerna i Viafrees serie ”Pappaliv”, som ensamstående pappa till sin 4-åriga son. Under torsdagen inleds rättegången och om han döms riskerar han upp till tre års fängelse för narkotikabrott.

– Min advokat tror att jag kommer dömas till sex till åtta månader, säger Daniel Da Costa.

– Jag är bara glad att min son inte var hos mig när polisen kom, det var hans mammas vecka.

”Destruktiv tid”

När Nöjesbladet träffar honom är han djupt ångerfull och berättar om ångesten över att troligen vara borta från sin son i flera månader. Drogerna som polisen tog i beslag var inte avsedda för honom själv, utan skulle säljas vidare.

– Det var en destruktiv tid i mitt liv. Det gick inte så bra ekonomiskt och jag behövde få in lite cash vid sidan av, affären blev inte av som den skulle så det slutade med att jag hade allt hemma. Jag har ångest för hela grejen och nu i efterhand, det är så jävla onödigt, det var inte värt det alls, säger han.

Nu vill Daniel Da Costa ta sitt straff, och hoppas att genom att vara öppen med det som hänt kunna bli en förebild för andra.

Vill vara en förebild för unga

– Jag jobbar lite med ungdomar, hjälper de med textförfattning och spelar in dem i studion, jag vill fortsätta med den grejen och samtidigt uppmana folk att inte röra sig i drogvärlden över huvud taget. För det är inte värt det. Droger och kriminalitet är bara bullshit. Du sårar bara familjemedlemmar och vänner och det kan sluta med att någon dör, eller att du förlorar rätten att träffa dina barn, säger han.

– Jag vill inte att folk ska se mig som en knarklangare. Det är inte det jag är.

Viafrees ägare MTG var medvetna om misstankarna mot Daniel Da Costa när de värvade honom till ”Pappaliv”.

– Daniel kämpar för att komma på fötter och göra det rätta för sin son och det är en berättelse som vi vill följa. Vi vill kunna berätta historier om människor med många olika bakgrunder, även om hur det är att vara pappa med en kriminell bakgrund och de utmaningar som kommer med det. Det viktiga för oss är att han är extremt ångerfull och vill göra rätt för sig. Vi har valt att lita på honom och ge honom den här chansen, säger MTG:s presschef Susanne Nylén.

Publisert:

LÄS VIDARE