De kändistätaste semestermålen

Uppdaterad 2011-07-05 | Publicerad 2011-06-20

Här gömmer sig stjärnorna i värmen.

Vad vill du helst se på din semester – fin natur, vacker arkitektur eller Victoria Beckhams senaste strandoutfit? För dig som föredrar det senare – här är sommarens kändistätaste semestermål.

Äkta makarna Beyoncé och Jay-Z lägger gärna till i Saint-Tropez.

Ibiza

Den spanska ön Ibiza fortsätter att locka festglada turister – allt från övervintrade rejvare till Hollywoods stjärnelit. Förra året syntes den då ny­blivne singeln Leonardo DiCaprio, 36, rumla runt bland vågor och barer. Nu har han och modellen Bar Refaeli, 26, gjort slut igen – så skådespelaren är fri att göra en repris på förra årets raggarresa. Eller ta med sig sin nya flört Blake Lively, 23. Förra året ville hennes ”Gossip girl”-kollega Chace Crawford, 25, tillbringa sommaren här – så han kanske också har några tips. Ett annat känt ansikte som gärna besöker ön är skådespelerskan Sienna Miller, 29.

Romantiska Capri.

Italien

På 1800-talet var den italienska ön Capri ett populärt semestermål för kända konstnärer och författare som åkte hit för att få inspiration. I dag älskas ön av filmstjärnor och artister – men dagens celebriteter är mer intresserade av öns stora utbud av mysiga restauranger och lyxig shopping. Namnet Portofino kommer från latinets ”portus delfini” som betyder delfinernas hamn. Men i dag riktas kikarsiktena lika mycket mot kändisarnas lyxyachter, som hoppande delfiner. Den vackra fiskebyn har blivit ett poppis tillhåll för celebriteter och förra sommaren besöktes orten av bland andra supermodellerna Elle Macpherson, 48, och Heidi Klum, 38 och skådespelerskan Cate Blanchett, 42.

På St Barths sågs Demi Moore, 48, och Ashton Kutcher, 33, gula med varandra efter vinterns otrohetsskandal.

Frankrike

Saint-Tropez är en gammal fransk fiskeby – men nu för tiden är det heta kändisar och inte havets läckerheter som ligger som packade sillar längs stranden. Den franska filmikonen Brigitte Bardot satte orten på kartan genom 50-talsfilmen ”Och gud skapade kvinnan”, och ända sedan dess har världens jetsettare vallfärdat hit om somrarna. Stjärnorna brukar lägga till med sina lyxyachter utanför kusten och ta gummibåten in till stranden. Bland stammisarna syns supermodellerna Kate Moss, 37, och Naomi Campbell, 41, Bono, 51, arvtagerskan Paris Hilton, 30, och musikerparet Jay-Z, 41, och Beyoncé, 29.

Sverige

Hollywood på hemmaplan? Sommarsverige brukar också få en hel del celebra besök. Såväl storstädernas lyxhotell som sommarens musikfestivaler är säkra kändiskort. Och glöm inte bort vår egen drömfabrik – Trollywood – där stjärnor som Kirsten Dunst, 29, Nicole Kidman, 43, och Michelle Williams, 30, spelat in filmer.

Förra året gick den svenska pressen bananas över skådespelerskan Kate Bosworth, 28, som var här på semester med pojkvännen Alexander Skarsgård, 34. Paret besökte bland annat Stockholms skärgård och festivalen Way Out West i Göteborg och skådespelerskan kallade Sverige för ett riktigt ”sagoland”. Kanske dyker hon upp på familjen Skarsgårds sommarställe på Öland i år?

Den karibiska övärlden är full av vackra sandstränder. Men de på St Barths glittrar lite extra. Ön är känd för sin lyxturism och har blivit en riktig stjärnfavorit.

Den karibiska övärlden är full av vackra sandstränder. Men de på St Barths glittrar lite extra.

St Barths

I stället för stora charterkomplex erbjuder St Barths, eller Saint-Barthélemy som ön egentligen heter, avskilda strandvillor att hyra där stjärnorna kan gömma sig från snokande ögon. Samtidigt vet varenda paparazzi att ön är full av kändisar – vilket gjort stränderna på St Barths till en plats att visa upp sig på. Nyligen poserade Victoria’s Secret-modellen Alessandra Ambrosio, 30, på stranden, medan nyseparerade Courteney Cox, 46, simmade runt med ”Cougar town”-kollegan och ryktade romansen Josh Hopkins, 40.

Familjen Beckhams sommarresidens.

Malibu

På den smala strandremsan i Malibu tar hurtige skådisen Matthew McConaughey, 41, sin morgonjogg. Här har det unga Hollywood sina glammiga strandfester och det etablerade Hollywood sina sommarstugor. Designern Victoria Beckham, 37, med familj brukar vanligtvis tillbringa somrarna i sitt chateau nära den franska syd­kusten. Men nu när hon och maken David Beckham, 36, väntar tillökning i juli har de valt att lägga semestern lite närmare hemmet i Los Angeles och har hyrt en strandkåk i Malibu. För svindlande 986 000 kronor i veckan får de 946 kvadratmeter, sju sovrum och en fantastisk havsutsikt.

Cabo San Lucas

När Hollywoodstjärnorna vill åka på snabbsemester men ändå komma utomlands drar de ner till Cabo San Lucas i Mexiko. Skåde­spelerskan Jennifer Aniston, 42, har blivit en del av inventarierna på stadens lyxhotell. Och hon tar gärna med sig en hel drös av sina kända vänner eller sin nya dejt. I sommar kommer vi kanske få se henne sippa drinkar vid poolen tillsammans med skådespelaren Justin Theroux, 39, som hon sägs ha en romans med.

Sol, bad och lyxliv utanför New York.

Hamptons

Hamptons är för New York vad Malibu är för Los Angeles. Det är ett område beläget strax utanför staden, full av palatsliknande strandvillor att hyra för dem som har ett par mille över. I tv-serien ”Sex and the city” drar de fyra vännerna till Hamptons för att festa och sola, och för stjärnan Sarah Jessica Parker, 46, är det ingen riktig sommar om hon inte kan tillbringa den i Hamptons med sin familj. Här kan hon både njuta av strandliv med sina barn och mingla med kollegor som Gwyneth Paltrow, 38, Natalie Portman, 30, och Jennifer Lopez, 41, på något av alla de välgörenhetsevenemang som rika New Yorkbor håller här varje sommar.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln