Hoppar av Pride

avJoni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Babsan förbannad på arrangören:
”Nu är det slut”

Foto: Kräver en ursäkt ”Luften har gått ur mig. Jag har ställt upp helt ideellt. Det är sista gången jag lyfter ett finger för dem. Mest är jag ledsen”, säger Lars Åke Wilhelmsson.

”Babsan” rasar mot Stockholm Pride – efter dagar av ideellt slit.

När han är på väg hem trycker en vakt ner honom.

– De kan ha sin jävla bögvecka för sig själv, säger Lars Åke Wilhelmsson.

Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson, 52, jobbade ideellt som diskjockey i Kungsträdgården under Stockholm Pride på onsdagen.

När Wilhelmsson skulle ta sig hem, efter åtta timmar i ”Babsan”-utstyrsel, insisterade han på att gå ut genom en utgång som var tillfälligt avstängd. Detta eftersom hans promenad hem i högklackat skulle bli kortare.

Där stötte han på patrull.

– Vakten tar tag i mina armar och drar mig tillbaka och säger ”du stannar”. Jag går ändå. Han tar tag i mina armar, jag håller på att ramla omkull och tappar väskan. Han trycker ner mig. Det var på gränsen till att han bröt min arm, säger Lars Åke Wilhelmsson.

Har tänkt om

– Jag känner att jag inte har någon chans. Jag ville komma hem för att kunna orka ställa upp att jobba gratis i morgon igen, fortsätter han.

Händelsen har fått Wilhelmsson att tänka om när det gäller Stockholm Pride.

– Nu är det slut med det här. Jag tänker inte ens prata positivt om den här jävla veckan. Det där förstörde precis det som jag har stått för i alla år. De kan ha sin jävla bögvecka för sig själv. Jag tänker jobba för de företag som betalar. Och jag ställer inte längre upp ideellt för den där jävla organisationen, säger han.

”Inga taxipengar”

I kväll är det tänkt att Babsan ska kliva upp på Pridescenen när årets Schlagerkväll äger rum.

– Jag kommer inte att stå där igen ideellt och göra ”Ge mig en spanjor” från Melodifestivalen. Om inte någon ringer mig från festivalen och ger mig en offentlig ursäkt. Jag får inte ens taxipengar för de här veckorna, fortsätter Lars Åke Wilhelmsson.

Wilhelmsson väljer att inte polisanmäla.

Nöjesbladet har sökt Stockholm Prides pressavdelning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM