Grattis, Danny!

NÖJE

EMD-vännerna Mattias & Erik jublade åt vinsten

Foto: 2009 ställde EMD upp i Melodifestivalen. I år ställer Danny Saucedo upp själv – vilket lett till spekulationer om bandet ska läggas på is.

Danny blev Melodifestivalens stora vinnare.

Nu ska EMD rida på framgångsvågen.

– Vi kommer inte att lägga av som många har trott, säger bandmedlemmen Erik Segerstedt.

Danny Saucedo, 24, valde att ställa upp solo i årets Melodifestival – ett smart drag skulle det visa sig.

I går kammade han hem förstaplatsen i delfinalen i Luleå. Bandmedlemmarna Erik Segerstedt, 27, och Mattias Andréasson, 29, hejade på framför tv:n.

– Danny var fruktansvärt mycket bättre än allt annat. Jag messade grattis redan innan han var klar, säger Erik Segerstedt.

”Kör på som vanligt”

Det har tidigare varit tal om att E.M.D ska läggas på is för att Mattias Andréasson har fått barn och Danny Saucedo velat satsa på solokarriären, men ryktena tillbakavisas.

– Danny är en del av EMD, det vet vi alla. Vi kommer inte att lägga av som så många har trott för att han ställer upp i det här. Vi kommer att köra på som vanligt, säger Erik Segerstedt.

Hoppas på megahit

Bandmedlemmarna tänker rida på vågen av Dannys framgångar som artist.

– Nu exponeras han extremt mycket och får förhoppningsvis en megahit. Ju större han blir, desto större blir EMD, säger Erik Segerstedt.

Den 24 mars startar deras konsertturné i landet. Dannys sololåtar kommer tas med i bandets repertoar.

– Då kommer vi nog köra ”In da club” och lite andra av Dannys låtar. Vi har möten varje vecka om vilka låtar som ska vara med och hur vi ska göra, säger Mattias Andréasson.

ARTIKELN HANDLAR OM