Köpte sex – av 15-åring

Stjärnproducenten Bosse Andersson: Jag ångrar mig

”Ett misstag” Bosse Andersson fick kontakt med flickan på internet. ”Det var på en dejtingsida, ingen sexsajt. Egentligen sökte jag sällskap”, säger han.
”Ett misstag” Bosse Andersson fick kontakt med flickan på internet. ”Det var på en dejtingsida, ingen sexsajt. Egentligen sökte jag sällskap”, säger han.

Han har jobbat tillsammans med Sveriges största artister.

Nu åtalas nöjesproducenten Bosse Andersson för att ha köpt sex.

– Jag köpte sex och det ångrar jag väldigt mycket, säger han.

I höst producerar han Tomas Ledins första krogshow på Rondo i Göteborg.

Producenten Bosse Andersson, 49, har arbetat tillsammans med Sveriges absolut största artister och grundade produktionsbolaget 2entertain som bland annat har Eric Saade, Lotta Engberg och Jessica Andersson i sitt stall.

Nu åtalas han vid Stockholms tingsrätt för köp av sexuell handling av barn alternativt köp av sex.

Bosse Andersson erkänner att han har köpt sex men menar att flickan som endast var 15 år vid tillfället uppgav att hon var myndig.

Träffades på nätet

– Jag köpte sex och det ångrar jag väldigt mycket. Det skulle jag naturligtvis aldrig ha gjort och ansvaret för mina handlingar är mitt och ingen annans. Samtidigt är jag upprörd över att tjejen uppgav att hon var äldre än hon var. Det skrev hon i sitt mejl och det har hon till och med erkänt för polisen. Hon ljög och jag blev lurad. Och nu har det hela blivit rättssak. Det känns väldigt tungt, säger han.

Han fick kontakt med henne via internet och efter att ha ätit middag tillsammans på restaurang följde flickan med till Bosse Anderssons lägenhet i Stockholm.

– Det var på en dejtingsida, ingen sexsajt. Egentligen sökte jag sällskap. Det visar mejlkorrespondensen som polisen har. Det handlade inte om sex utan om att ha en trevlig kväll ihop. Men sen blev det ändå så. Och hon fick pengar. Men det var inte det som var tanken från början. Jag är förbluffad över mig själv att det hände och att jag har gjort det, det känns nästan helt overkligt, säger han.

Får starkt stöd

Hur tror du det här påverkar ditt arbete?

– Det vet jag inte just nu. Men jag har i kväll pratat med vänner och arbetskamrater och känner ett starkt stöd från dem. Jag hoppas och tror att jag ska kunna jobba som vanligt. Människor begår misstag och tack och lov förstår många det, säger han.

Publisert: