Därför är Gutta tillbaka i ”Farmen” – programmet gjordes om efter tragedin

1 av 3
NÖJE

Hans Wincent ersatte ”Gutta” i årets upplaga av ”Farmen”.

Men Wincents pappa dog under inspelningarna – och Gutta blixtinkallades.

– Gutta fortsatte lite längre än vad han skulle. Han gjorde den här auktionen, sen fick han köra ett program till på "Farmen", säger Hans Wincent till Expressen.

Nytt i årets upplaga av ”Farmen” är att expertbonden Gutta Andersson ersätts av Hans Wincent. Andersson opererades i våras då han hade problem med sin höftled och kunde därför inte vara med under inspelningarna. Istället skulle hovslagaren och hästuppfödaren Wincent ta över.

Planen var att Gutta Andersson skulle göra comeback i mitten av programmet, för att därefter medverka i ett par avsnitt tillsammans med Hans Wincent.

Men Hans Wincents pappa gick bort under inspelningen i somras, vilket Nöjesbladet tidigare rapporterat om. TV4 fick därför tänka om.

– Min pappa gick bort. Han hade varit dålig en längre tid så det var inget chockartat. Det var bara att fortsätta, har Wincent tidigare berättat för Nöjesbladet.

Hans Wincent uppger för Expressen att Gutta bland annat fick leda en auktion och ännu en slakt under inspelningen, vilket först inte var tanken.

– Han fick hoppa in och ta slakten helt enkelt. Det var en gris och ett par kaniner som de skulle slakta. Tanken från början var att jag skulle ha fixat det. Gutta har ju lite problem att gå och det där är ju lite tungt. Så det var ju tänkt att jag skulle ha gjort det, men nu fick han göra det, säger Hans Wincent till tidningen.

Anders Edholm, pressanvsarig för ”Farmen” bekräftar i ett sms till Nöjesbladet att Guttas inhopp i programmet beror på att Wincents pappa gick bort under inspelningarna. Men Wincent är snart tillbaka i programmet. Och även Gutta kommer synas i rutan inom snar framtid igen, hälsar han i smset.

”Wincent är tillbaka nu på söndag. Gutta kommer tittarna få se igen i Farmen VIP som startar 19 mars.”

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen