Cesar Millan

Cesar Millan stäms efter pitbullattack

Av: 

Ann Edliden

NÖJE

Fick permanenta skador efter attacken

En kvinna i Florida stämmer Cesar Millan.

Hundtränaren ska ha låtit en oerfaren hundägare köpa en pitbull som attackerade kvinnan och orsakade svåra skador.

Nu kräver kvinnan Millan på skadestånd.

Alison Bitney var på besök hemma hos en vän när en pitbull vid namn Gus attackerade henne och bet henne i armen vilket orsakade permanenta skador.

Bitney, som är sjuksköterska, säger att hon senare fick höra att hunden hade attackerat sin tränare och bitit honom i bröstet och armarna redan 2013 under en 20 minuter lång attack, enligt LA Times.

Lämnade centret för tidigt

Hunden skulle avlivas när Cesar Millan, känd från serien ”The dog whisperer”, fick tillåtelse att ta hunden till sitt träningscenter för rehabilitering. Där ska erfarna hundtränare ha tränat hunden, men inte tillräckligt enligt Alison Bitney.

Hon hävdar att hunden fick lämna centret för tidigt och hamnade hos en man som inte hade någon tidigare erfarenhet att hantera farliga hundar.

Även verksamhetschefen vid Millans hundcenter medger nu att hunden behövde ett och ett halvt års rehabiliteringsträning innan den skulle ha fått lämna anläggningen.

Inte första gången

Den aggressiva pitbullen ska enligt källor vara på väg att avlivas.

Det är inte första gången Cesar Millan blir indragen i ett rättsfall. 2006 stämdes han av en tv-producent som hävdade att hans hund skadats av ett stryphalsband och av att ha tvingats springa på ett löpband.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Cesar Millan

Hundar