Scen

”Jag ska skicka en bild till Schyffert”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Johan Rheborg om framgångsmonologen och att tilldelas fem plus

Hyllningarna har haglat över Johan Rheborg, 51 för enmansföreställningen ”En man som heter Ove”, och i Nöjesbladet belönades han med fem plus.

Nu får han fortsätta spela den vresige 59-åringen.  

Redan innan föreställningen”En man som heter Ove”, baserad på Fredrik Backmans bok, hade premiär på Rival i Stockholm var alla föreställningar slutsålda. Nu sätts tio extraföreställningar in. Johan Rheborg belönades med fem plus av Nöjesbladets Jan-Olov Andersson för monologen och fick traditionsenligt ta emot beviset – en fem plus-t-shirt. Något parhästen Henrik Schyffert, 46 redan tilldelats för föreställningen ”Ljust och fräscht”.

Har inte krökat

– Härligt, jag trodde inte de här fanns längre. Jag ska ta en bild och skicka till Schyffert, han brukar ju twittra om sin, säger Johan Rheborg.

Henrik Schyffert firade sin fem plus-recension med att dricka hotshots med sin mamma. Hur firar du?

– Inte med hotshots. Jag har gått runt i snöslasket och varit på gott humör. Men jag har inte krökat någonting. Jag mest fokuserad på att hålla ihop pjäsen, den är ganska snårig.

Kritiken sitter kvar

Men trots hyllningarna har Johan Rheborg samma problem som flera andra i branschen. Det är den dåliga kritiken snarare än den bra som sätter sig.

– Jag kan till och med citera en dålig recension av ”I manegen med Glenn Killing” som hade premiär 1993. ”Johan Rheborg står för svackiga inlägg”. Jag har haft det som drivmedel hela tiden sedan dess. Jag ska inte stå för några svackiga inlägg, säger han.

Biljetterna till de nya föreställningarna släpps på fredag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Scen