Namibia skyddar Brangelina

NÖJE

Pitt och Jolie bestämmer vilka som får komma in i landet

En fotograf som försökte ta bilder av den gravida Hollywoodstjärnan har gripits – för andra gången.

Namibias regering har nu bestämt att samtliga journalister som ska få tillträde till landet måste ha ett skrivet tillstånd från Brad Pitt och Angelina Jolie.

Foto: Brad och Angelina Skyddas av hela Namibia.

Fotografen John Liebenberg, 48, har gripits för olaga intrång - för andra gången på en vecka - när han försökte få bilder på gravida Angelina Jolie.

Liebenbergs advokat har betalat 1200 kronor i borgen och fotografen ska vara i rätten på fredag.

Stöttas av premiärministern

Kändisparet har nu hela Namibias regering på sin sida i kampen mot paparazzifotografer och journalister. Enligt AP kräver den namibiska ambassaden i Pretoria, Sydafrika, att journalister måste ha skriftligt tillstånd från Pitt och Jolie för att få komma in i landet. Innan Brangelina bosatte sig på ett lyxhotell vid den namibiska kusten har regeringen aldrig krävt tillstånd från privatpersoner för att folk ska få inresevisum.

– Ni trakasserar henne. Trakasserier är inte tillåtna i Namibia, sa landets premiärminister Nahas Angula till den sydafrikanska tidningen Sunday Times.

Babyn kommer snart

Intresset för kändisparet har nått extrema proportioner de senaste veckorna. Pitt har själv bekräftat i ett e-mail till Cannes-festivalen att parets barn kan komma att födas mycket snart.

Lilla Namibia har fått så mycket reklam som turistdestination av kändisbesöket att de gör allt för att skydda Hollywoodparet. De har arresterat fotografer, konfiskerat film, satt upp stora gröna skyddsvallar på stranden och omringat hotellet med en massa vakter.

”Den mest efterlängtade babyn sedan Jesus”

Men enligt Darryn Lyons, som driver paparrazzibyrån Big Pictures, har paret sig själva att skylla. Till AP säger han att de väcker mer uppmärksamhet i ett litet land i Afrika än de skulle göra i USA.

– Det här är den mest efterlängtade babyn sedan Jesus Kristus, säger han.

– Du skulle förmodligen kunna köpa hela Namibia med den första bilden på babyn.

Läs mer:

Sandra Wejbro Carina Bergfeldt