Sångarens ord efter attacken: ”Korkat”

NÖJE

Talar ut i ett inlägg på Facebook

1 av 2 | Foto: Tom Glasberg under en spelning 2013.

Tom Glasberg, sångare i punkbandet Jävlaranamma fick en glasflaska kastad i huvudet under en spelning i Göteborg under lördagen.

I ett inlägg på Facebook berättar han om attacken och riktar skarp kritik mot tilltaget.
– Hur fan kan någon tro att det är okej att utsätta någon i bandet eller i publiken för en sådan projektil, skriver han.

Under lördagkvällen fick punkbandet Jävlaranammas sångare Tom Glasberg en flaska kastad i huvudet när han stod på scen. Han fick föras till sjukhus med hjärnskakning och ett djupt sår i pannan. Spelningen fick avbrytas.

Under söndag förmiddag fick han komma hem från sjukhuset, meddelar bandets basist Carl Krysell.
– Jag har varit hemma hos honom och pratat med honom. Han är lite mörbultad och vilar helt enkelt, säger Carl Krysell.

”Beklagar det djupt”

På bandets Facebooksida har Tom Glasberg själv skrivit ett långt inlägg kring händelsen.
”Numera har jag ett 6 centimeter långt jack i pannan, ihoplimmat enligt alla konstens regler men utan andra men efter flaskan som träffade mig i lördags. Det gick inte att fortsätta spelningen helt enkelt och jag beklagar det djupt”, skriver han.

I inlägget riktar han skarp kritik mot personen som kastade flaskan.

”Hur fan kan någon tro att det är okej att utsätta någon i bandet eller i publiken för en sådan projektil. Vi har ALDRIG uppmanat till något så korkat. Vi står för en gemenskap mellan musiker och publik, vi bryter ned gränser för var vi och ni är och hur allsång lyfter vårat lallande till en skön gemenskap. Tack alla ni som var oss. Till er som har svårt att se den gränsen säger jag, VI alla andra behöver inte ER”‚ skriver han.

Efter att vakter på plats gripit personen som pekats ut som den som kastat flaskan lämnades han över till polisen och misstänks nu för misshandel.

Gör ny spelning

Efter den våldsamma händelsen har bandet haft ett möte där de bestämt sig för att göra en ny konsert i Göteborg. De som hade biljetter behöver inte köpa nya.

– Vi kände att en isolerad händelse med en enskild person inte ska få förstöra för så många. Responsen vi fått på sociala medier efter beslutet har varit väldigt positiv. Det känns som helt rätt beslut, säger Carl Krysell.

Den nya spelningen kommer att vara helt fri från glas.
– Det som vi ställde som krav var att det inte skulle serveras någonting i glas. Det är plastmugg som gäller. Inga glasflaskor och inga dricksglas.

Tom Glasberg har avböjt att kommentera händelsen ytterligare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg